Свободно време

Матю Пери почина на 54 години

Звездата от „Приятели“ е намерен в дома си

29.10.2023г. / 13 00ч.
Мария Дуковска
Снимка: Getty images.

Снимка: Getty images.

Актьорът Матю Пери, станал световноизвестен с ролята си на Чандлър в сериала „Приятели“, е намерен мъртъв в дома си на 28 октомври, събота. Според полицейските власти на Лос Анджелис Пери е открит в джакузито в къщата си. Матю Пери почина на едва 54 години.

Полицейските служители са реагирали на сигнал и когато са отишли в дома му, той е открит в безсъзнание, като не е известна все още причината за смъртта му. Не са открити наркотици на терен, съобщават от Los Angeles Times.

През по-голямата част от живота си Матю Пери се бореше със зависимост към медикаменти, наркотици и алкохол. В последните няколко години се бореше със зависимостта си и имаше видим успех, за който той разказа и в автобиографичната си книга „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“. В книгата той открито споделя за своя път в киното и телевизията, който обаче е придружен от сериозна зависимост, десетки престои в рехабилитационни клиники и много депресивни моменти. 

Матю Пери и ерата „Приятели“

Безспорно най-големият му актьорски успех остава завинаги ролята му на Чандлър в „Приятели“. С това свое превъплъщение Пери става любимец на милиони хора по света, които го обожават и до днес. Снима се в сериала от 1994-а до края му през 2004-а. 

Във филмографията му има още много филми и сериали, сред които „Девет ярда“, „Десет ярда“, „Отново на 17“, „Призовка за Сара“, „Добрата битка“, „Агнешко“. 

Една от последните големи изяви на Матю Пери е участието му в епизода „Приятели: повторно събиране“, който бе гледан от милиони зрители по света. Епизодът събра главните герои на ситкома, както и много гости, за да припомни на зрителите интересни моменти от 10-годишната история на продукцията. „Приятели“ започна да се излъчва през 1994 г. и бързо се превърна в една от най-популярните телевизионни поредици през 90-те години. Впоследствие ситкомът се превърна в една от най-гледаните продукции в световен мащаб. Сериалът приключи през 2004 г., след 10 излъчени сезона с общо 236 епизода. „Приятели“ получи шест награди „Еми“ и един „Златен глобус“.

Коментирай
Здраве и красота