Свободно време

Кой е вашият лунен знак и как ви се отразява той?

Вижте какво влияние има Луната върху вашия характер

23.11.2023г. / 07 00ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Древните хора са знаели колко важна е връзката на човека с природата, вселената и всичко, което ни заобикаля. Те са умеели да разчитат движението на небесните тела и да разберат как това се отразява на всеки човек. Уви, към днешна дата ние сме загубили тази си способност. Забързаният градски живот все повече ни отдалечава от нашата същност и голям процент от хората живеят, без дори да познаят себе си.

Ето защо в следващите редове ще ви споделим какво е влиянието на вашия лунен знак и как то се отразява в живота ви. Той показва къде е била Луната в небето в конкретния час на вашето раждане. За да изчислите вашия лунен знак, трябва да знаете датата, мястото и часа, в които сте родени. За да направите това, можете да използвате някои от многото онлайн калкулатори. И така, ако имате:

Луна в Овен 

Вашата управляваща планета е Марс; вашите основни черти са: страстен, пламенен, смел. С такава управляваща планета Овенът е интензивен, огнен, страстен знак. Ако вашият лунен знак е именно в Овен, вие се чувствате по-пълноценни, когато сте в среда, която ви позволява да говорите за чувствата си. Луната в този знак показва, че вие сте много праведни, но и много ориентирани към действие. За вас чувството за безопасност е силно обвито в желанието да бъдете свободни. Вие не искате да бъдете ограничавани от живота и всичко, което се случва в него. Настойчиво търсите автономия и възможност да отстоявате себе си.

Свързани статии

Луна в Телец 

Вашата управляваща планета е Венера, а основните черти на характера ви са: заземен, стабилен, успокояващ. Ако имате лунен знак в Телец, това значи, че изразявате любовта си под формата на даване или получаване на подаръци. Най-вероятно вие искате да се чувствате удобно и комфортно и начинът ви на живот го доказва. В това разбира се няма нищо лошо, но тази ваша склонност може да ви накара да поддържате отношения и връзки, в които материалната среда е добра. Трябва да споменем и че добрият секс е доста важен за вас в една връзка. Ако липсва, може би сте склонни да потърсите нещо друго.  

Свързани статии

Луна в Близнаци 

Меркурий е вашата управляваща планета. Основните ви черти са: любопитен, аналитичен, любознателен. Ако вашият лунен знак е в Близнаци, вие трябва да бъдете чути и изслушани както в живота, така и на работа. Не държите на общуването с хората, но това, което искате силно е да бъдете посрещнати добре и разбрани. Това важи и за връзките: имате нужда от партньор, който е добър комуникатор. В противен случай няма да се чувствате удовлетворени. Имате постоянна нужда да работите, за да се чувствате доволни и спокойни със самите себе си. Може да се наложи да жонглирате с повече от една връзка наведнъж, за да намерите това, което наистина харесвате. 

Свързани статии

Луна в Рак

Вашата управляваща планета е самата Луна. А ключовите черти, които най-добре ви характеризират са: чувствителен, подкрепящ, уязвим. Ракът е чувствителен, постоянно се променя, непрекъснато преминава през различни емоции точно като фазите на Луната. С лунен знак Рак е много вероятно вие да сте доста емоционални и склонни да изпитвате много и различни чувства, при това наведнъж. Искате да се грижите за другите, но дълбоко в себе си също искате да сте сигурни, че някой се грижи добре и за вас и имате нужда някой да разбере как се чувствате. Ракът е лунен знак, който е силно повлиян от циклите на Луната, така че това ви влияе. Може да обърнете внимание на това, за да разберете по-добре емоционалните си нужди.

Свързани статии

Луна в Лъв

Управляващата ви планета е Слънцето. Вашите основни черти са: артистичен, експресивен, жизнен. Тъй като вашата управляваща планета е именно Слънцето, вие обичате да блестите. Лунният знак в Лъв ви подтиква да жадувате да бъдете център на вниманието. Това може да се прояви в специален вид магнетизъм, който наистина привлича хората към вас. Имате емоционална нужда да бъдете оценени, независимо дали става въпрос за емоционална връзка или за работни отношения. Вие просто трябва да почувствате, че хората ви признават за специален. Въпреки че искате всички да видят колко сте невероятни, научете се да се примирявате, че невинаги светът се върти около вас. 

Коментирай