Свободно време

Меркурий преминава в Козирог на 1 декември – време е за нови идеи

Трябва да се пазим от конфликти

30.11.2023г. / 11 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 1 декември, планетата на мисълта и комуникацията – Меркурий, преминава в знака на зодия Козирог. Този транзит ще отпусне нашите мисли, идеите ни стават реалистични, комуникацията става много по-ясна. Меркурий е планетата, която управлява нашите умове и влияе върху начина, по който мислим и говорим. От друга страна, Козирогът е един от най-консервативните знаци на зодиака. 

Въпреки че това може да не изглежда като най-вълнуващият период, Меркурий в Козирог всъщност има доста предимства. Обикновено транзитът се случва около Нова година, а енергията му е заземена, целенасочена, която ни помага да вземем определени решения и да ги следваме. 

Свързани статии

Козирогът е един от най-работливите знаци на зодиака, който се стреми към ефективност и успех. Докато Меркурий прекарва време в този знак, това ще ни вдъхнови да мислим и действаме по начини, които ще ни помогнат да постигнем целите си. Влиянието на Козирога избистря мислите ни, помагайки ни да усъвършенстваме най-важните и ползотворни идеи. Също така можем да бъдем по-директни в комуникацията си по време на този транзит, намалявайки недоразуменията с другите. 

Едно от най-големите предимства, от които бихме могли да се възползваме е изграждането на идеи. Сега ще ни бъде по-лесно да ги организираме, а след това и да предприемем действия и да ги превърнем в реалност.

Когато имаме влиянието на Меркурий, ние сме и по-склонни да бъдем откровени. Точно затова ще бъде важно какъв тон използваме, докато общуваме с другите. 

Свързани статии

Тъй като Козирогът е наясно с йерархиите, разговорите може да станат повече контролиращи, отколкото конструктивни. Всички мислим, че нашите идеи са най-добрите по време на транзита, който ще продължи до 22 декември. 

Още нещо, за което трябва да внимаваме е ретроградното движение на Меркурий, което започва на 13 декември. Това може да забави пътувания, някои наши планове, да направим неразумни покупки, да имаме конфликтни ситуации и т. н. 

Свързани статии

Когато Меркурий ретроградира конкретно през Козирог, той се насочва към областите от живота, които управлява този знак, като нашата кариера, амбиции и обществен статус. Възможно е някои хора да претърпят неуспехи в работата, да пострада имиджът им. 

Това, което бихме могли да направим по време на транзита, е да погледнем назад към професионалния си живот и да преценим къде са необходими промени. Ако не сме доволни от посоката, в която се движим, периодът е подходящ за преразглеждане на плановете ни или пътищата. 

Коментирай