Свободно време

Лице в лице с най-добрите коледни подаръци

Няколко съвета от New Bloom Winery за проява на добър вкус и стил в навечерието на празниците

11.12.2023г. / 13 30ч.
Мария Дуковска
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Последният месец от годината вече е на прага ни и най-сетне духът на Коледа започна да се усеща навсякъде около нас. Светлини, украса, аромат на сладки, джинджифил и канела – всичко това деликатно напомня, че е време да отместим фокуса от работата към предстоящите празници, да намалим оборотите и да започнем да мислим за подаръците. И тъй като всички искаме да бъдем максимално атрактивни в избора си, често задачата ни се превръща в истинско предизвикателство. Особено ако държим да поднесем „нещо по-така“ за подарък на любим човек, на бизнес партньор или пък просто сме решили да поглезим себе си, защото годината наистина беше дълга, напрегната, а и го заслужаваме. И понеже за никого не е тайна, че виното винаги е проява на добър вкус, а отделеното време за неговия избор, е перфектният начин да покажете колко добре познавате получателя му, решихме да сбъднем коледното чудо, така че всички да открият най-желания подарък.

Ето защо в навечерието на празниците отиваме на гости на винените експерти от New Bloom Winery, които правят едни от най-хубавите вина в България, за да ни кажат кои от тях са най-подходящи за чувала на Дядо Коледа.

Избата се намира в град Съединение и разполага с 8000 дка собствени лозови масиви в най-благодатния винарски район у нас – Тракийската низина. А вината им от серията Face 2 Face (F2F) разкриват по най-добрия начин всичко, което се случва там през последните няколко години – истинско разцъфване на винопроизводството. Оттук идва и името на избата – New Bloom Winery. В премиалната серия ще откриете както най‑обичаните и популярни сортове като Совиньон блан и Шардоне, така и непознатите Дорнфелдер и Регент, които винарната за първи път засажда в България и вече дават уникални резултати в родния тероар. Днес Face 2 Face е визитната картичка на избата, която демонстрира огромния професионализъм и експериментаторски дух на уайнмейкърите от Съединение, а марката е носител на множество награди от най-престижните национални и международни конкурси.

И понеже Face 2 Face определено е виното, което няма да остане незабелязано, вече сме категорични, че то е най-добрият начин да изразим внимание и благодарност към хората, на които държим.

Когато подаряваш бутилка вино, ти подаряваш топлина, любов и уют. Точно затова F2F Дорнфелдер, отлежавал 14 месеца в дъбови бъчви, е най-подходящият подарък за любимия мъж. Ако искате да го изненадате приятно, заложете именно на това емблематично червено вино, което мери ръст с най-добрите световни образци. Освен това то е богат източник на антиоксиданти и това го прави приятно не само за душата, но и полезно за здравето. Стига да бъде консумирано с мярка, разбира се.

 

Хем супер изискано, хем лежерно-ежедневно – с F2F Розе гарантирано ще впечатлите любимата си приятелка, защото това прекрасно вино от двата сорта Каберне Совиньон и Марселан показва отношение, повдига настроението и може да създава незабравими спомени.

 

 

С настъпването на празниците идва моментът, когато е най-подходящо да покажем признателност и уважение към колеги, бизнес партньори или клиенти. А какъв по-елегантен начин да направим това, освен с отличителния купаж на F2F между сортовете Каберне Совиньон, Сира и Регент. Блендът е направен след 14 месеца отлежаване във френски дъбови бъчви, а трите сорта грозде са винифицирани и отлежавали поотделно преди купажирането им.

 

Виното е универсален подарък, подходящ както за най-близките ни хора, така и за тези, които не познаваме толкова добре. Ето защо белите вина на F2F, които са от двата класически сорта – Совиньон Блан и Шардоне, са перфектни за целта, при все че те са идеални и за по-студените зимни дни. Изненадахме ви, нали? Да, това са сортове, които имат свои верни фенове и сред жените, и сред мъжете. Освен това те са подходящи за всякакви случаи и се комбинират отлично с богата палитра от храни, които обичайно се сервират на коледната трапеза.

А сега не ни остава нищо друго освен да стискаме палци Дядо Коледа да остави и за нас една бутилка искрящо вино под елхата, за да посрещнем подобаващо Нова година!

Наздраве и чашите горе с New Bloom Winery!

Коментирай