Свободно време

Последният ретрограден Меркурий за 2023 ни носи равносметки, но и напрежение

Все пак има и положителни аспекти

12.12.2023г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 13 декември планетата на мисълта и комуникацията – Меркурий, започва да се движи ретроградно в знака на зодия Козирог. Това е последният ретрограден Меркурий за 2023 година, като неговото движение ще продължи до 1 януари 2024 година. Но характерното този път е, че от 13 до 23 декември ще бъде в Козирог, но след това се връща в знака на Стрелец до 1 януари 2024. 

Свързани статии

Тази ретроградност на Меркурий започва едновременно с последното новолуние за годината, което носи свежи идеи и перспективи. Новолунието в Стрелец ще добави малко енергия и цел. Въпреки това е добре да не правим важни покупки и промени до края на 2023 година, но също така и да внимаваме в конфликтите. 

Тъй като Меркурий е ретрограден в Козирог, това може да затрудни придържането към плановете, особено ако нещата изглеждат неясни. Козирогът търси резултати, което може да ни направи по-напрегнати в някои ситуации. Лесно могат да възникнат недоразумения, затова не бива да пришпорваме събитията. Когато Меркурий се премести в Стрелец, ще се почувстваме по-оптимистични. Докато планетата е ретроградна, бихме могли да помислим за изминалата година и да си поставим нови цели за следващите 12 месеца. 

Свързани статии

Тъй като ретроградният Меркурий завършва в знака Стрелец, новолунието в него е перфектния шанс да си представим бъдещето, за да можем да започнем на чисто в деня на Нова година.

Тази последна промяна ще представи нашата година в перспектива и ще освети пътя напред за всички новогодишни предложения, които ни очакват. Въпреки това, заради влиянието на Козирога, желанието ни да бъдем перфектни във всичко и на всяка цена, ще ни подтикне и да бързаме, а не бива. 

На какво да обърнете внимание в периода 13 декември 2023 – 1 януари 2024 според вашия зодиакален знак?

Родените под знака на Овен, Рак, Везни и Козирог – Ако сте един от тези кардинални слънчеви знаци, ретроградността може да повиши нивата ви на стрес, относно тези, свързани с пари и връзки. По-скоро това ще бъде свързано с начина, по който виждате своята стойност. Някои от вас може дори да помислят за смяна на работата. 

Свързани статии

Родените под знака на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби – Определено много от вас ще осъзнаят колко са пораснали през тази година. Някои стари проблеми може да напомнят за себе си. Възможни са конфликти, така че внимавайте с думите си. Понякога мълчанието е сила. 

Родените под знака на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей – Тази ретроградност на Меркурий може да ви накара да се усъмните в границите си. Възможно е дори да се затрудните да изразите себе си или да се чувствате несигурни да говорите по дадени теми. Това е вашият шанс за изграждане на увереност. За да успеете с плановете си, ще трябва да разберете какви промени искате в живота и да започнете с тях отвътре навън. Отделете това време, за да се свържете отново със себе си и да осъзнаете кое е това, което пречи на взаимоотношенията ви с другите.

Коментирай
Здраве и красота