Свободно време

Меркурий преминава във Водолей – възможни са напрежения

Трябва да сме внимателни към чуждите емоции

05.02.2024г. / 15 17ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 5 февруари планетата на комуникацията Меркурий преминава в знака на зодия Водолей. Меркурий е и планета на мисълта, логиката, образованието и комуникативните умения. Транзитът му във въздушния Водолей е малко нестандартен. В мислите си със сигурност ще бъдем изобретателни, вероятно до степен да бъдем ексцентрични.

Но това определено ще е хубаво, тъй като ще имаме способността да погледнем на живота от различен ъгъл и да придобием нови перспективи. И тъй като Водолеят е много далновиден, може също да прекарваме време в мислене как да направим бъдещето си светло.

Свързани статии

Транзитът на Меркурий в този зодиакален знак ще продължи до 22 февруари 2024 година. Мислите и идеите ни стават по-прогресивни. Водолеят е известен с това, че когато се срещне с Меркурий, ние мислим мащабно и за нас няма невъзможни неща. 

Водолеят ще ни помогне да останем неутрални и да не позволяваме на чувствата ни да пречат на истината. Така че, когато Меркурий премине през този знак, ще имаме възможността да видим нещата, в които сме инвестирали емоционално, през по-рационален обектив. Това от своя страна ще ни помогне да видим хората и ситуациите такива, каквито са в действителност. 

Свързани статии

Нещо, за което трябва да внимаваме по време на транзита е да не нараняваме и да не пренебрегваме чувствата на другите хора. Меркурий във Водолей може да надделее над емоциите и да ги рационализира, правейки усещането трудно. Възможно е да загубим връзка с чувствителните си страни, така че трябва да направим всичко възможно, за да се справим внимателно с всички разговори, които водим до 22 февруари.

Свързани статии

На 5 февруари Меркурий ще бъде в съвпад с планетата Плутон. Това показва нашия фокус върху себе си и нашите дела. Това е период на съсредоточаване на вниманието ни върху лични планове, върху въпроси, свързани с личния живот и реализация в работата. Възможно е да се открият много нови перспективи.  

Докато трае транзитът на Меркурий във Водолей е възможно да проведем разговори, които да не ни харесат, да не ни носят приятни емоции. Особено внимателни трябва да бъдем около 10 и 20 февруари, когато е възможно и да сме по-напрегнати. 

Коментирай
Здраве и красота