Свободно време

6 истини, които повечето хора отказват да приемат

Вижте кои са

06.02.2024г. / 13 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Животът е голям учител. Замислете се само колко уроци ви е предал и колко истини сте разбрали за него. Въпреки че осъзнаваме това, все още има истини, които не всеки човек иска да приеме, като това че винаги ще има някой, който ще е по-умен и по-млад от нас, че не сме център на вселената и не можем да очакваме постоянно внимание към себе си. 

Кои са другите истини, които ни е трудно да приемем?

Няма смисъл да се жертвате за другите.

Вероятно сте чували фразата „Всичко, което правя, го правя за вас/теб“. Много често ние не се нуждаем от нечии жертви, както и хората от нашите. Настойчиво даване на съвет, правене на нещо определено, за което не са ни молили или са ни казали, че не се нуждаят, може да се приеме като натрапване, манипулация, дразнене. 

Никой от нас няма да получи медал на работа.

Една истина, която повечето хора, които работят за някого забравят. Шефовете не се вълнуват от това дали полагате извънредни усилия или не. Те ще приемат вашата отдаденост за даденост, а когато решат да ви заменят, въобще няма да се замислят колко старание сте влагали. Освен това усилията ви за тях ще ви направят винаги удобният служител, който ще свърши и тяхната работа. Докато вие вредите на физическото и емоционалното си здраве, шефът си почива. 

Свързани статии

Външният вид има значение.

Особено ако се явявате на интервю за работа и длъжността, която ще заемате е такава, че вие ще сте първото нещо, което външните хора ще виждат, когато влязат в офиса на фирмата. 

На интервюта работодателите оценяват не само професионалните умения, но и външния вид на съответния кандидат. Не говорим за красота, а за чист и поддържан външен вид, подходящо облекло за организацията. 

Майка ви невинаги е права.

С времето преставаме да възприемаме думите и поведението на нашите родители като вечна и несъмнена истина. Нашата детска идеология се заменя с разбирането, че майката и бащата са обикновени хора, които имат своите недостатъци, лоши навици и мисли, които невинаги са мъдри и верни. Като се има предвид това, те могат да направят куп грешки и в начина, по който реагират на нашето поведение. Това може да звучи тъжно, но рано или късно собствените ви деца също ще се разочароват от вас.

Свързани статии

Бъдете готови да продължите да учите цял живот.

Съвременните технологии се развиват с висока скорост и някои професии може и да не съществуват или да се модифицират след 10-15 години. Възможно е и вие да решите да смените професионалното си поприще. Това означава, че винаги трябва да сте готови да научите нещо ново и да повишите квалификацията си. 

Това, което сте сега, е ваш личен избор.

Много е просто, единственият отговорен за вашите действия сте вие. Ако например не знаете испански език, значи вие не сте го научили. Ако шефът ви продължава да ви крещи, това означава, че сте му позволили да го направи. Никой не е виновен за факта, че не сте се преместили от мястото, на което не се чувствате комфортно. 

По материали от brightside.me

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Име ( преди 2 месеца )
Приемаме само истини, които сме разбрали сами!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар