Свободно време

Ако сте в труден момент, изберете мандала и вижте нейното послание

Съветът на древните мандали

23.02.2024г. / 10 18ч.
Нина Иванова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Мандалите са приемани като матрици на Вселената. Те са символ на цялото, на хармонията и са част от будизма и индуизма.

В трудни моменти, когато не сме сигурни как да постъпим, изпитваме колебания, имаме нужда от знак, който да ни даде кураж.

Изберете си една мандала от тези 4 и вижте нейното послание за вас.

Мандала 1

Подкрепа

Намирате се в момент, в който явно срещате доста предизвикателства, както в личен, така и в професионален план. Това, от което имате нужда е подкрепа и съмишленици. Ако сте избрали тази мандала, това е нейното основно послание – доверете се на човек, който ви е наистина близък и знаете, че ще ви окаже подкрепа.

Може би не сте от хората, които си признават, че имат нужда от съвет или рамо, на което да се опрат в труден момент, но ако продължавате така, рискувате емоционалното си здраве. 

Приемете, че в труден момент всеки изпитва необходимост да сподели и да потърси съмишленик, който да му помогне, дори и само да го изслуша. Това е вашият момент на уязвимост, но щом приемете временната си слабост и решите какво да правите в бъдеще, скоро ще бъдете много по-силни и уверени в себе си!

Мандала 2

Общуване

Ако тази мандала е вашият избор, имайте предвид, че нейното послание е повече комуникация. Изглежда сякаш напоследък сте се затворили в себе си, избягвате интензивни контакти и това не остава незабелязано от другите.

Ключово за вас ще е да започнете да откривате повече себе си. Не е задължително да е с всеки и за всичко, но ще ви помогне в този период да общувате повече. Дори може да не са неща, свързани с вашите трудности към момента, могат да бъдат съвсем различни теми. Но дори тогава, когато не говорите за проблемите си, а леко се разсеете от тях, решенията ще изскочат сами.

Затова общувайте, намерете хора, които са близки до вас като мислене и светоусещане и общувайте. Скоро решенията сами ще ви намерят.

Мандала 3

Самочувствие

Тази мандала призовава за повече увереност, повече самочувствие и вяра в самите вас. Вие можете, бъдете убедени, че можете да се справите с всяка трудност и предизвикателство, което ви се изпречи. Това, което ви липсва в този момент е вярата и самочувствието, че сте способни на големи подвизи. 

Мандалата ви насочва да се обърнете към себе си, да погледнете надълбоко и да се убедите колко много знания и умения се крият във вас. Единственото, което не ви достига към този момент е доза самоувереност.

Можете да я призовете чрез повтаряне на утвърждения по ваш избор според вашата лична ситуация. Изберете си няколко простички, кратички фрази, които ви вдъхват увереност и си ги повтаряйте всеки ден. Може пред огледало, може наум, може по няколко пъти на ден, когато усетите нужда. След известно време подсъзнанието ви ще приеме тези утвърждения за истинни и ще усетите голяма промяна в себе си. Само бъдете постоянни.

Мандала 4

Вдъхновение

Тази мандала носи послание за вдъхновение, мотивация и креативност. Това, което ви липсва в момента е силно вдъхновение за проектите ви, било то в личен или професионален план. Имате нужда от мотивация и творчество, които да ви подкрепят в този предизвикателен период.

Търсете всякакви начини да се вдъхновите – природа, книги, изкуство, музика, сънища дори. Понякога подсъзнанието може да ни предложи интересни креативни решения под формата на странен сън. Записвайте сънищата си или поне това, което си спомняте. Хубаво е да имате винаги тефтер до леглото и дори ако се събудите през нощта, да запишете набързо каквото си спомняте. Може да са образи, думи, ситуации, а сутринта, докато пиете кафето, да прегледате записаното и да помислите би ли могло да ви е от полза.

Понякога може да са неясни неща, дори глупости на пръв поглед, но да ви подействат мотивиращо и вдъхновяващо за нещо ново, което да ви зареди позитивно. Дайте шанс на вдъхновението да ви намери!

Коментирай