Свободно време

Изберете прозорец и вижте каква мантра за щастие ви се пада

Мантрите ни помагат да се чувстваме в баланс

09.02.2024г. / 14 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Чували ли сте за мантрите? Те представляват всяка дума(и), звук(ове) или определен сбор от думи или звуци, предназначени да насърчат фокуса, да помогнат за концентрацията или да повишат увереността ни.

Мантрата е малко по-различна от утвържденията. Докато всички утвърждения са форма на мантри, не всички мантри са утвърждения.

Основната разлика между утвърждението и мантрите е, че мантрата може да бъде звуци и фрази (като „омммм“ в йога и медитация), предназначени да подпомагат концентрацията. Но утвържденията са съсредоточени около фрази за позитивно мислене, използвани главно за изграждане на увереност.

Мантри можем да включим по време на масаж, когато медитираме у дома, вечер, когато заспиваме или сутрин след сън, по време на работния ден, когато усетим, че се нуждаем от мантра. Те ни помагат да постигнем вътрешен баланс и щастие.

Днес споделяме с вас 4 красиви прозореца. Изберете си един и вижте каква мантра ви се пада.  

1. Не се страхувам да напусна зоната си на комфорт.

Онази, в която сте заседнали вероятно от дълго време. Тази мантра напомня, че страхът не е приятел, а ни кара да стоим на едно място, често в ситуация, в която не се чувстваме добре. 

Не позволявайте на страха и на никого да ви убедят, че вие не можете да постигнете мечтите си и да бъдете щастливи. От време на време трябва да излезем от зоната си на комфорт, защото можем да постигнем повече, отколкото предполагаме. 

Свързани статии

2. Смехът облекчава емоционалния ми товар.

Силата на смеха е добре известна в психологията. Смехът има много ползи. И краткосрочни, и дългосрочни. Смята се, че той допринася за увеличаване притока на кислород, стимулиране на сърцето, белите дробове, мускулите и много други органи. Спомага за освобождаване на ендорфини в мозъка, намалява стреса, засилва имунитета, повишава личното удовлетворение и други.

Има толкова лесни начини да се смеем всеки ден. С любимите ни хора, колеги, докато гледаме забавно видео, докато играем с домашния любимец и т. н.

Свързани статии

3. Избирам да съм спокоен/спокойна.

Това е много успокояваща ежедневна мантра. Ако сте тревожен човек, страдате от тревожност, или просто се чувствате малко стресирани, вероятно често изпитвате страхове за негативни неща, които никога не се случват. С тази мантра ще може да сведете до минимум тази негативност, особено в ситуации на напрежение.

Аромати като цитрус, мента, карамфил, канела, ванилия са само част от тези, които също могат да допринесат да се чувствате по-добре със себе си. Има много начини да се обградите с тях, като дифузер, аромалампа, ароматен чаен микс. 

Свързани статии

4. Излъчвам любов и добрина във всички посоки и хубавото се връща при мен умножено.

Всички искаме да бъдем обичани. Най-важно е обаче на първо място да обичаме себе си. Само така можем да се грижим по най-добрия начин за нашето Аз. Тази мантра е чудесно напомняне, че както даваме любов на другите, така и я получаваме. Тя също така ни помага и да противодействаме на онези хора, които не са благоприятно настроени към нас.

Вместо да мислим лошо за тях, ние им изпращаме положителни вибрации. Те захранват душата с положителност, а вселената ни възнаграждава. 

Свързани статии

Коментирай