Свободно време

12 архетипа според зодията – разберете кой е вашият (+ВИДЕО)

Разкрийте коя е вашата скрита същност 

04.04.2024г. / 15 39ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Лъв 

Архетип Крал 

Лъвът е неподвижният огнен знак, слънцето в зенита на силата си, точно преди лятото да се сбогува. Това гордо време е време на слава, така че архетипът на Лъв е Кралят. Величествен, почиващ на трона си, заслепяващ поданиците, както и себе си с блясъка си.

Това е олицетворение на гордостта и красотата, която произтича от такова самочувствие. Това е отношението, чрез което човечеството постига най-великите подвизи – и най-ужасните. 

Свързани статии

Дева 

Архетип Майстор 

Дева е променливият земен знак, крехкостта на материалните неща, необходими за нашето оцеляване. Това е времето за прибиране на реколтата, което може да протече по един или друг начин – в зависимост от капризите на природата, както и от здравината на нашите предишни приготовления.

Това, което сме пренебрегнали, със сигурност ще ни удари сега. Напомня ни за необходимостта да се грижим правилно за нещата.

Архетипът на Девата е Майсторът, който обръща най-голямо внимание на всеки детайл, като се грижи възможно най-сигурно да постигне желания резултат. Няма заместител на уменията и упоритата работа. 

Везни 

Архетип Съдия 

Везни е кардиналният въздушен знак, думата, която управлява. Това е умът, настроен на принципи и логика, и силата на волята да се придържате към разумни заключения, независимо от всичко. Това е архетипът на Съдията, който познава закона и колко е важно да го спазва – или скоро ще настъпи хаос.

Това е убеждението, че това, което е заключено на теория, също трябва да управлява практиката, дори ако последната трябва да се огъва и променя, за да се адаптира. Твърдо, но справедливо. Все още объркан на моменти, тъй като реалността невинаги отговаря на нейния модел. 

Свързани статии

Скорпион 

Архетип Актьор

Скорпионът е неподвижният воден знак. Водата спира да се движи само в най-дълбоката бездна на океана, където нищо не може да се види и повечето от нас никога не достигат.

Това е онази скрита сфера, чиято мистерия ни плаши, когато усетим вкуса ѝ – главно в нашите сънища и фантазии. Изглежда нереално, но все пак работи. Това е архетипът на Актьора, чиято преструвка има скрити значения и ни влияе отвъд нашето разбиране за това. Преструвки и намеци – няма начин да избягате от тях. 

Таро карти за април, част 2:

Коментирай