Свободно време

12 архетипа според зодията – разберете кой е вашият (+ВИДЕО)

Разкрийте коя е вашата скрита същност 

04.04.2024г. / 15 39ч.
Мария Василева
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Стрелец 

Архетип Изследовател

Стрелецът е променливият огнен знак, искрата, която се появява и след това изчезва далеч със скоростта на светлината. Стрелецът е толкова труден за удържане, колкото пламъците във вятъра. Никога няма да остане там, където се появи.

Това е архетипът на Изследователя, който постоянно търси нови светове, никога не се установява, никога не намира мир. Но без този необвързан авантюрист щяхме да останем завинаги на мястото, където сме се родили, без да правим нищо друго, освен да се възпроизвеждаме точно там. Това ни кара да продължим. 

Свързани статии

Козирог 

Архетип Строител 

Козирогът е кардиналният земен знак, който взема материала, който може да бъде сглобен, и прави нещо от него, нещо, което впечатлява и трае. Това е архетипът на Строителя, този, който използва всичко, което е на наше разположение.

И това е необходимо за нашето оцеляване, както ни напомня появата на този знак на зимното слънцестоене – най-мрачния ден в годината, когато само собствените ни способности могат да гарантират съществуването ни, тъй като ресурсите на природата са ни изоставили. Това ни кара да упорстваме. 

Водолей 

Архетип Учител

Водолей е неподвижният въздушен знак, мисълта, която остава и става това, което определяме за себе си и нашия свят.

Това е съзерцанието, за което намираме време през дългите и студени нощи. Време за размисъл. Това е архетипът на Учителя, който се грижи да ценим заключенията на нашите предшественици и да ги предаваме на потомството.

Това е дълбочината, която ни кара да се осмелим да наречем нашия вид Хомо Сапиенс, Мъдрецът. Може да не ни прави весели, но ни помага да се примирим с условията на живота. 

Свързани статии

Риби

Архетип Мъченик 

Риби е променливият воден знак, неспокойствието на емоциите. Живеем живота си в търсене на вътрешен мир, под което наистина имаме предвид трайна утеха и радост. Но чувствата не траят, това не е в природата им. Преследваме ги и те ни се измъкват след най-кратките прегръдки.

Това е архетипът на Мъченика, който се бори и прави безброй жертви в напразния опит да намери трайно удовлетворение. Но всяко блаженство е мираж, разпадащ се, когато бъде достигнат, безразличен към нашата преданост. От друга страна, това е и причината, заради която се местим. 

Месечен хороскоп за април:

 

Коментирай
Здраве и красота