Свободно време

Слънцето преминава в Телец на 19 април – грижим се за комфорта си

Не бива да сме инатливи

18.04.2024г. / 16 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 19 април Слънцето преминава в знака на зодия Телец. Той се отличава като знак, който обича хубавата храна, спокойствието, комфорта. За всички нас, транзитът на Слънцето в Телец е едно напомняне да открием пътя на удоволствието. Слънцето в Телец ни приканва да забавим темпото и да се стабилизираме. Зодия Телец се управлява от Венера – богинята на любовта, която ни заобикаля с красота, изобилие и чувственост. Тъй като Слънцето в Телец грее в разгара на пролетта в Северното полукълбо, всички сме насърчени да се наслаждаваме на земните удоволствия.

Сега нашите сетива се пробуждат и търсим да добавим в живота си неща, които ни носят комфорт по всякакъв начин. С този транзит нещата в живота ни стават много по-красиви, но и мързеливи и удобни.

Свързани статии

Как да се възползваме от енергията на Слънцето в Телец? 

Това е моментът да се почувстваме истински живи! Да се насладим на почивка, хубава храна, да търсим комфорта за себе си. Но това е период, в който можем да се научим да казваме „не“. Освен че ще станем настоятелни по отношение на това да постигнем повече щастие за себе си, можем да поставим и онези здравословни граници с другите, с които да покажем, че няма да позволим на някого да ни създава дискомфорт.

Телецът обича природата. Докато се намираме в неговия сезон, бихме могли да се отдаваме на повече разходки из природата, да планираме хубави пътувания. 
Комфортът ни зависи от толкова много неща, дори и от материите, които носим в ежедневието си. Затова сега можем да се поглезим с такива, които са приятни на допир, като кашмир, мек велур, коприна.

Свързани статии

Шоколади, парфюми, цветя, ще са онези малки удоволствия, които също ще се погрижат за това да се чувстваме прекрасно със себе си и да повишим положителните си вибрации.

Но като всеки транзит, така и Слънцето в Телец крие някои рискове, с които трябва да сме внимателни. Телецът е известен с това, че никога не се отказва и това е хубаво нещо, освен ако не греши. Трябва да внимаваме с ината, упоритостта, гнева. По-разумно би било да сме гъвкави.

Свързани статии

Ще бъде важно да не взимаме прибързани решения в любовта и останалите сфери на живота. Добре е да не преяждаме, особено с не толкова полезни храни и в желанието си да се поглезим, да не превишим своите разходи.

Коментирай