Свободно време

Пълнолуние в Скорпион на 24 април – чистим токсичните хора от живота си

Възможно е да сме по-емоционални

23.04.2024г. / 16 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 24 април ни очаква пълнолуние в знака на зодия Скорпион. Това априлско лунно събитие се нарича още Розова Луна, тъй като се случва в период, в който цъфтят розовите листенца на някои дървета. Скорпионът е мистериозен знак. По време на това пълнолуние е много възможно някои тайни отпреди месеци да излязат наяве, тъй като Луната ще бъде в квадрат с мощния Плутон в същия ден.

Свързани статии

По време на пълнолунието бихме могли да бъдем честни със себе си и да изчистим онези връзки или навици, за които знаем, че ни вредят от доста време.

Когато имаме пълнолуние в Скорпион, реакциите ни към другите, към събития могат да станат по-остри, точно като жилото на Скорпиона. Възможно е да чувстваме нещата малко по-страстни или може да сме готови да стигнем до крайности, до които иначе не бихме. Луната в Скорпион не е известна с това, че е сдържана.

Свързани статии

Но това е събитие, което ще ни накара да погледнем навътре в себе си, за да разберем наистина дълбочината на чувствата си. Този период на интроспекция може да доведе до по-голямо самосъзнание, както и до осъзнаване на хората около нас.

Не бива да се изненадваме, ако получим червени флагчета относно някои хора в обкръжението ни.

Пълнолунието в Скорпион ще ни помогне да изчистим пътя си от всякакви препятствия и блокажи. Това е пикът на много важни астрологични транзити, като момент на трансформация за нас. Важно ще бъде да се грижим добре за себе си, да обичаме вътрешното си дете и да си напомняме, че ще бъдем добре. Време е да разчистим всичко, което ни тежи, включително негативно мислене и токсични хора и места.

Най-важното е да се обичаме през целия процес на изцеление.

Свързани статии

Скорпионът е знак на трансформацията, както и на властта и контрола, но и на сексуалните удоволствия. Сексът ще ни помогне да се освободим от натрупаното напрежение, да преоткрием сексуалността си.

По време на пълнолунието в Скорпион, Слънцето вече ще е в знака на зодия Телец, който се намира точно срещу Скорпион на зодиакалното колело. Телецът е свързан с парите и лукса.

Свързани статии

Скорпионът се управлява от планетите Марс и Плутон. Марс е огнен и понякога агресивен по природа, но предлага много яснота относно нашата цел в живота. От друга страна, Плутон представлява тъмната страна на живота, която е с много неизвестни. Скорпионът балансира тези планетарни вибрации.

С цялата тази енергия на пълнолунието и сезона на Телеца ще почувстваме силни емоции. Възможно е в някои моменти да се смеем на глас, в други да ни се иска да плачем.

Сега е време да „излекуваме“ болезнените спомени, за да прегърнем силата, която ни очаква.

Коментирай