Свободно време

Венера в Телец на 29 април – има любов, но трудно се доверяваме

Какво още ни носи този транзит

28.04.2024г. / 21 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 29 април планетата на парите, красотата и любовта – Венера, преминава в земния знак Телец. Тя ще остане там до 23 май 2024 г. В този зодиакален знак Венера е естествено много чувствена, доволна и притежаваща.

Този транзит ще ни накара да търсим сигурност и да ценим онези неща, които са дълготрайни. Желанието ни за удоволствия също ще се повиши, както и желанието ни за любов и романтика. Необходимостта ни да държим на някого или нещо, което обичаме, също ще се повиши по време на транзита.

Свързани статии

Но сенчестата страна на това е прекомерното притежание и третирането на нашите партньори като обекти, които притежаваме или искаме да имаме. От финансова гледна точка Венера в Телец търси висококачествени, солидни, практични и дълготрайни вещи. Сега е по-вероятно да държим на притежанията си.

Несигурността ни притеснява повече от обикновено – предпочитаме стабилността пред вълнението в любовта и удоволствието.

Венера е планетата на любовта, красотата и удоволствието. Тя управлява нашите романтични връзки и нашето определение за хармония. Зодиакалният знак, през който преминава, като се има предвид неговият архетип, влияе върху това как тези качества се проявяват в живота ни и в колектива.

Свързани статии

Когато става дума за любов, Венера често играе ролята на небесен сватовник, насочвайки ни към романтични преживявания, които са в съответствие с нейното пътуване през зодиака. Планетата на любовта не само оформя взаимоотношенията ни, но и нашите ценности, самооценката и начина, по който възприемаме себе си.

Също така, освен за любов, енергията на Венера е и за доброта и когато това се изразява чрез земния знак Телец, ние получаваме много основателна, вкоренена, успокояваща любов и приятелство.

Свързани статии

По време на този транзит ухажването може да бъде романтично, дори старомодно, бавно и донякъде предпазливо. От друга страна, доверието може да бъде голям проблем, защото Телец във Венера трябва да се чувства сигурен. Ако в една връзка липсва емоционална сигурност, тогава интимността ще пострада.

На 1 май Венера ще бъде в квадрат с Плутон във Водолей, носейки прилив на интензивност и трансформация по отношение на въпросите свързани с любовта, финансите и стабилността. Възможно е напрежението да нарасне, затова е важно да сме заземени и да внимаваме с емоциите си. Важно ще бъде да се отдръпнем от борбите за власт.

След това, на 13 май, Венера ще се присъедини към Сатурн в хармоничен секстил, предоставяйки ни възможност да консолидираме и заздравим финансовите въпроси и/или отношения.

Но Венера ще се срещне и с Уран. Това е планетата на иновациите, независимостта и внезапните промени. Уран ще внесе вълнуващ прилив във взаимоотношенията ни, както и по въпросите за парите. Преди да приключи движението си през Телец, Венера ще се обедини и с Юпитер в Телец. 

Коментирай