Венера преминава в Близнаци на 23 май – ставаме по-общителни

Търсим забавление и лекота

22.05.2024г. / 17 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

На 23 май планетата на красотата, любовта и парите Венера преминава в знака на зодия Близнаци. Тук тя ще се задържи до 17 юни.  С Венера в Близнаци любопитството ще ни мотивира на романтично и социално ниво. Нашето мото ще бъде „разнообразието е подправката на живота“. Ставаме по-общителни, комуникативни, чаровни и заинтересувани.

Свързани статии

Въпреки всичко това е възможно да спазваме дистанция на емоционално ниво. Докато Венера е в този въздушен зодиакален знак, привличанията често започват с думи, тъй като сме склонни да се свързваме по-лесно на ментално ниво.

Венера в Близнаци е флиртуваща, завладяваща и адаптивна. Ние задаваме въпроси и искаме да поддържаме нещата леки и живи. Късмет в комуникацията няма да ни липсва.

Понякога нашето любопитство ни води във връзки, които иначе не бихме могли да създадем. Сенчестата страна на Близнаци е непостоянство или незаинтересуваност към дълбочината.

Свързани статии

Когато Венера е в Телец, ние сме по-присъстващи, забавяме темпото, отдадени сме на това да се свържем с приятели и любими хора по по-съзнателен начин.

Но тази енергия е напът да се измести в много по-енергична, кипяща, комуникативна посока, преминавайки в Близнаци. Те са забавни, шумни, променливи, безгрижни, но и креативни. Има много положителни страни на Близнаците, от които можем да се възползваме докато усещаме енергията им по време на този транзит, като това да изразим себе си чрез талантите, които имаме, например.

Свързани статии

Венера е планетата, която контролира връзките, красотата, удоволствието, ценностите и парите, а Близнаци се управляват от Меркурий, планетата-пратеник, която контролира комуникацията, транспорта и технологиите. На свой ред природата на Близнаци е разумна, адаптивна, бърза.

Всичко това ще ни направи по-любопитни към научаването на нови неща, изследването на непознати за нас територии, ще можем да преоткрием себе си по някакъв начин. Ще ни бъде по-лесно да изграждаме връзки. Някои наши планове и идеи, които ще се зародят по време на този транзит може да претърпят промени впоследствие. Важно е да се движим плавно, за да не се разочароваме накрая, ако сме имали прекалено големи очаквания.

Венера ще образува хармонизиращ ъгъл към Плутон, планетата на трансформацията, силата и регенерацията, засилвайки вашите връзки. Може да се почувствате още по-близки с любимите си хора.

Коментирай