Свободно време

Цветана Манева получи обяснение в любов от 25 артисти за своя юбилей

29.05.2024г. / 22 14ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Stage Hearts Team

Снимка: Stage Hearts Team

На 27-ми май, на сцената на препълнения Античен театър в Пловдив, двайсет и пет от най-талантливите артисти в България се обясниха в любов на Цветана Манева в едно от най-емоционалните и нежни представления създавани на българска сцена.

Спектакълът беше посветен на осемдесет годишнината на голямата актриса и е част от националното турне  „за любовта…Честит рожден ден, Цветана“. Александра Сърчаджиева, Лилия Маравиля, Боряна Братоева, Силвия Петкова, Стефан Вълдобрев, Александър Сано, Дарин Ангелов, Петър Антонов, Петър Дочев и много други актьори и музиканти изпълниха театрални монолози създадени от  изключителната Яна Борисова.

Те бяха аплодирани от над две хиляди души, които, притаили дъх, слушаха и следяха всяка секунда от това невероятно и емоционално преживяване, под откритото нощно небе на Пловдив. Този спектакъл ще остане в сърцата на всички присъстващи и най-вече на самата Цветана Манева, която излезе на сцената и се обърна към публиката и артистите с незабравимият си и станал съвременна класика монолог „Моите обещания“.

Под нестихващите аплодисменти, които продължиха повече от двайсет минути, актрисата се обясни в любов на публиката и на театъра, а след това приемаше поздравления и разговаря с всички, които искаха да се докоснат до нея.

Следващото представление „Честит рожден ден, Цветана“ ще се състои на 8-ми юни във Фестивалния комплекс в град Варна, в рамките на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, чиито артистичен директор от над тридесет години е самата Цветана Манева.

Снимки: Stage Hearts Team

Коментирай