![1 кг агнешко месо
1/2 чаша олио
5 глави лук
3 моркова
5 скилидки чесън
сол, черен пипер на вкус
магданоз
1 кг червени чушки
10 големи домата, обелени](/media/files/resized/article/654x358/8d8/92806ddc5af0b5e9e29776bfc809e8d8-5ee5923ebff61e9541ba99119c59b421.jpg)
80 мин.
-
Порции: 2-3
Нарежете месото на късове и го запържете до златисто в добре сгорещено олио. След това го извадете от мазнината и в нея задушете лука, чесъна и морковите. Когато поомекнат може да прибавите част от нарязаните домати, подправките, бульона и да върнете месото.
Варете на умерен огън. Когато месото поомекне прибавете нарязаните чушки и останалите домати. По желание сгъстете с малко брашно. Догответе ястието в тенджера или запечете във фурна. Накрая поръсете с пресен магданоз.
Снимка: iStock
Вижте още: