![2-2.5 кг агнешко
4-5 връзки пресен лук
100 г масло
сол
1 връзка магданоз
300 мл бяло вино
черен пипер
девисил
джоджен
2 кг пресни картофи
1 ч. чаша вода](/media/files/resized/article/654x358/023/f9361b1aefa83294eb869701cc49f023-b635a246d115cc8a7aec15bf042b9406.jpg)
3 ч.20 мин.
Агнешкото се почиства и осолява. Правят се разрези, в които се слагат парченца масло.
Останалото масло се слага под и около месото. Заливаме с бялото вино и водата.
Прибавят се картофите, пресния лук и магданоз и всичко се разбърква добре.
Подправяме с черен пипер, джоджен и девисил на вкус. Покрива се с фолио и се пече около 2-2.5 часа.
Снимка: thinkstock