Меню

Дроб сарма в було

6 април 2008 | 09:45 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
За 4-6 порции:
1 кг агнешки дреболии заедно с булото 
100 г стопено масло 
1 връзка зелен лук 
100 г ориз 
2 яйца 
200 г кисело мляко 
1 с. л. брашно 
черен пипер 
магданоз 
джоджен 
сол
2 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Почистените и измити дреболии се варят в подсолена вода 10 мин., след което се нарязват на малки парченца. В част от мазнината се запържва нарязаният на ситно лук. Прибавят се последователно нарязаните дреболии и оризът и също се запържват леко. Заливат се с малко бульон от дреболиите и се оставят да поврат 10 мин. Подправят се на вкус със сол, черен пипер, магданоз и джоджен и се отстраняват от котлона, за да може оризът да поеме водата и да набъбне. 

Предварително измитото и накиснато в студена вода було се нарязва на парченца. Във всяко парче се поставя малко от приготвената смес. Плънката се завива с краищата на булото и се оформя като сарма, която се нарежда в тавичка. Така приготвените сарми се заливат с малко бульон и мазнина и се пекат. Към края на печенето се заливат с разбитите яйца, брашно и кисело мляко и се допичат до зачервяване. Поднасят се топли.
Добър апетит!

снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
3 rate up comment 0 rate down comment
тт ( преди 9 години )
А сега слушаите.Наи напред сварявате комплекта,после го нарязвате на парчета.после слагате олио в тава,запържвате пресният лук една връзка нарязан на ситно,добавяте месото,запържете и него леко,а посля добавете ориза водата от булиона в които сте варили месото 1към 3за булиона.Добавете магданоз,сол 4ер пипер и варете докато ориза се свари.после намажете 1 тава с олио,поставете вси4ко в нея завиите я с кърпата и запе4ете на фурна 200 градуса.Малко преди да е готово я залеите с кисело млеко в което са разбъркани 2 яица.Преди да е изстинало ястието го нарежете на квадрати>това е моята рецепта,която правя редовно за децата и те много я харесват,въпреки че я прави баща им.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
мариника ( преди 11 години )
това налива се малко вода и се вари, после налива се малко булион и се пече хич не ми харесва !! колко се налива???На око????
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 0 rate down comment
Румяна ( преди 11 години )
Аз приготвям дроб сармата без да я заливам с яйца,кисело мляко и брашно,а за да стават еднакви по големина сарми използвам черпак,в който слагам булото и след това пълня с плънка и завивам.Става много вкусно и ефектно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар