Месото както е цяло парче сваряваме в тенджера под налягане. 

Картофите и гъбите измиваме и нарязваме на едро.
Запържваме в сгорещена мазнина.
Подправяме, посоляваме и разбъркваме.
Месото обезкостяваме и нарязваме на едри порционни парчета.
Парчетата слагаме в огнеупорен съд, разпределяме около него запържените картофи и гъби.
Подреждаме отгоре нарязаната на колелца червена чушка и заливаме с част от бульона, в който се е варило месото.
Печем в предварително загрята фурна на 220 градуса до готовност на картофите. Поръсваме с пресен магданоз и джоджен.
Приятен апетит.

Снимка: thinkstock

* * *

Празничното агнешко на Милена
Гъби с масло
Най-добрите готварски рецепти за Великден