Меню

Яхния от патладжан

29 ноември 2015 | 10:44 | Михаела Лазарова
5 от 4 гласа
7 големи патладжана 
3 моркова
2-3 чушки
2-3 големи глави лук
няколко стръка магданоз
3 големи, обелени и нарязани домата
2 дафинови листа
сол
50 мл олио
5 скилидки чесън
2-3 картофа по желание

Продукти
Приготвяне

Обелете и нарежете патладжана на кубчета или колелца, поръсете го със сол и го оставете така за 30 минути. След това изцедете горчилката, която са пуснали. Загрейте малко мазнина в тенджерата и задушете лука, морковите, чушките, магданоза.

Когато поомекнат добавете патладжана, доматите, чесъна, дафинов лист и сол на вкус. Гответе до пълна готовност на яхнията. По желание може да добавите и 2-3 картофа за сгъстяване на манджата.

Снимка: Freeimages

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай