![7 големи патладжана
3 моркова
2-3 чушки
2-3 големи глави лук
няколко стръка магданоз
3 големи, обелени и нарязани домата
2 дафинови листа
сол
50 мл олио
5 скилидки чесън
2-3 картофа по желание](/media/files/resized/article/654x358/b77/0552ed6354650e9a4200ce1e3aec2b77-8b4e085be1836b0e12247635b0611f6f.jpg)
Обелете и нарежете патладжана на кубчета или колелца, поръсете го със сол и го оставете така за 30 минути. След това изцедете горчилката, която са пуснали. Загрейте малко мазнина в тенджерата и задушете лука, морковите, чушките, магданоза.
Когато поомекнат добавете патладжана, доматите, чесъна, дафинов лист и сол на вкус. Гответе до пълна готовност на яхнията. По желание може да добавите и 2-3 картофа за сгъстяване на манджата.
Снимка: Freeimages
Опитайте още: