![1 кг тиквички
олио
лук
брашно
1 кубче пилешки бульон “Gallina Blanca”
4-5 домата
магданоз и копър](/media/files/resized/article/654x358/c7d/cd012356d8a49f378b04ba4b7440ac7d-9fdca02f860695d9506f09786a60cbc8.jpg)
1 ч.20 мин.
-
Порции: 4-6
Почистените и измити млади тиквички се нарязват на по-едри парчета. Прави се запръжка (както за яхния от картофи) с прибавка на брашно. Нарязаните тиквички се слагат в запръжката, прибавят се 1/2 чаена чаша гореща вода и кубчето пилешки бульон. Оставя се да ври на тих огън, докато тиквичките напълно омекнат. Тогава се нарязват на резени 4-5 домата и се прибавят. Готовата яхния се наръсва с нарязан магданоз и копър. Поднася се с кисело мляко.
По желание тази яхния може да се приготви, като се добавят 5-6 картофа и 1 кафеена чашка ориз, които се слагат с тиквичките, преди доматите.
Снимка: thinkstock
Вижте още: