Меню

Спагети „Тон Цеци“

26 юли 2010 | 10:11 | Аз жената
За 4-6 порции:
300 г спагети 
300 г риба тон консервирана в собствен сос 
1 пакетче краве масло 
100 мл бяло вино 
2 с. л. мащерка 
1/2 кубче рибен бульон 
2 супени лъжици лимонов сок 
2 супени лъжици риган
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Спагетите се варят 10-12 минути в кипяща подсолена вода и се отцеждат. Рибата тон, заедно с мащерката, ригана и 1/2 от кравето масло се задушават в тефлонов тиган за 5 минути. След като изключите котлона, оставете тигана на него, прибавете и останалото масло, разтворения рибен бульон в 100 мл вода, лимоновия сок, бялото вино – бъркайте, докато маслото се разтопи. След това поставете 1/3 от спагетите в дълбок съд – залейте с 1/3 от сместа, поставете другата 1/3 от спагетите и отново залейте с още 1/3 от сместа – така направете и с последните порции. 

Приятен апетит!

Снимка: thinkstock

Рецептата е от конкурса Най-добрата рецепта с риба тон

* * *

Спагети Болонезе
Спагети със сметана
Спагети със сметана и сьомга
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай