![За 4 порции:
400 г макарони
500 г шунка
300 г кашкавал
500 мл течна сметана, безсолна
около 500 мл прясно мляко
125 г краве масло
3 пълни с. л. брашно
сол
сух босилек
чубрица](/media/files/resized/article/654x358/aa4/19b41c4595cc4b96b816a96b3c874aa4-e0f8f87db9ac25475837ff747e0b306a.jpg)
1 ч.20 мин.
Приготвяне:
Първо сварете макароните за 10 минути и ги отцедете от водата. В тенджера разтопете маслото и в него запържете брашното. Добавете млякото и сметаната. При непрекъснато бъркане се сгъстява соса.
Прибавете нарязаните на малки парчета шунка. След това се прибавя малко сол, чубрица на вкус и сухият босилек.
Изсипвате всичко в тавичка и запичате за около 5 минути в студена фурна, включена на максимум или докато се образува фина коричка.
Накрая поръсете с обилно настърган кашкавал и го оставете да се запече за 10 минути.
Бон апети!
* * *
Макарони по милански
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста