Меню

Запечени макарони с шунка и кашкавал

7 януари 2011 | 14:16 | Аз жената
3 от 1 гласа
За 4 порции:
400 г макарони
500 г шунка
300 г кашкавал
500 мл течна сметана, безсолна
около 500 мл прясно мляко
125 г краве масло
3 пълни с. л. брашно
сол
сух босилек
чубрица
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:

Първо сварете макароните за 10 минути и ги отцедете от водата. В тенджера разтопете маслото и в него запържете брашното. Добавете млякото и сметаната. При непрекъснато бъркане се сгъстява соса.
Прибавете нарязаните на малки парчета шунка. След това се прибавя малко сол, чубрица на вкус и сухият босилек.
Изсипвате всичко в тавичка и запичате за около 5 минути в студена фурна, включена на максимум или докато се образува фина коричка.
Накрая поръсете с обилно настърган кашкавал и го оставете да се запече за 10 минути.
Бон апети!

* * *

Макарони по милански
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай