![4 резена бекон, нарязан на кубчета
½ чаша кромид лук, нарязан
1 чаена лъжичка млян чесън
¼ чаена лъжичка счукан червен пипер
250 г белени домати от консерва
1 пакет лингуини (или спагети)
1 супена лъжица пресен босилек, нарязан на ситно
2 супени лъжици настърган пармезан](/media/files/resized/article/654x358/0f9/7d537fccde6838b65425e8ca586df0f9-6ee0c2f5062aac8265eba164fcc22ed4.jpg)
1 ч.
-
Порции: 4
Запържете кубчетата бекон в дълбок тиган на средна температура. Бъркайте ги около 5 минути, за да не загорят. Добавете лука и задушете за около 3 минути. Поръсете с червения пипер, добавете доматите. Разбъркайте и оставете да се готви под похлупак за около 10 минути.
В голяма тенджера с подсолена вода сварете лингуините. След като са готови изцедете водата. Поръсете пастата с босилека, смесете с всички останали съставки и сервирайте лингуините аматричана, поръсени с пармезан.
Снимка: Thinkstock
Опитайте още: