Меню

Спаначена лазаня

17 май 2021 | 06:13 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 супена лъжица зехтин
500 г спанак
½ глава лук, нарязан
½ чаена лъжица сушен риган
½ чаена лъжица сушен босилек
2 скилидки чесън, пресован
700 г сос за паста по избор
350 мл вода
300 г извара 
200 г моцарела, настъргана
4 супени лъжици пармезан, настърган
1 щипка пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица сол
1/8 чаена лъжица черен пипер
1 яйце
500 г кори за лазаня
90 мин

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. В голяма тенджера на средна температура сотирайте спанака, лука, ригана, босилека, чесъна в загрят зехтин. Добавете соса за паста и водата. Оставете да къкри 20 минути. В голяма купа смесете изварата, моцарелата, пармезана, магданоза, солта, пипера и яйцето. Разбъркайте добре.

Излейте малко количество от соса на дъното на квадратен съд за лазаня. Подредете 4 предварително размекнати листа за лазаня на дъното върху соса. Намажете ги и отгоре с малко от плънката. Добавете още 4 листа кори. Отгоре нанесете половината от плънката и половината от сместа със сирената. След това постелете още листове за лазаня и така докато плънката свърши. Гледайте да завършите с пласт плънка отгоре.

Покрийте с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още 15 минути.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай