Меню

Японска торта само с две съставки

9 февруари 2018 | 06:16 | Михаела Лазарова
4 от 7 гласа
Добави в любими
3 големи яйца
490 грама млечен шоколад
80 мин.

  • Порции: 5

Продукти
Приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разтопете шоколада на водна баня, след което го оставете да се охлади. Докато се охлажда може да разбиете белтъците на твърд сняг. Прибавете жълтъците към охладената шоколадова смес и разбъркайте с помощта на сладкарска бъркалка. Накрая постепенно и с леко бъркане сложете белтъците.

В малка тавичка поставете на дъното и по стените хартия за печене и изсипете тестото. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около 30-40 минути. Когато тортата се охлади може да я поръсите с пудра захар.

Снимка: youtube

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай