Рецептите на баба са винаги най-добрите. Днешното предложение отново идва от тайните вкусни оръжия на баба – рецепта за ягодовия пай на баба, който ще ви върне в детството.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса.
Сложете скарата на най-долната степен.
Притиснете едната кора тесто на дъното на намазнена форма за пай.
В купа смесете ¾ чаша захар, ¾ чаша брашно, 6 супени лъжици меко масло и индийското орехче.
Разбийте с миксер до пухкава смес.
Оставете настрана.
Сложете ягодите в купа.
Смесете останалото количество захар, брашно и нишестето в отделна купа.
Разбъркайте с бъркалка и добавете към ягодите.
Разбъркайте с дървена лъжица, докато полепне добре по ягодите.
Прехвърлете ягодите във формата с подготвеното тесто.
Завийте с другата кора тесто отгоре, като притиснете краищата да се затворят.
Печете за около 30-40 минути в загрята на 200 градуса фурна.
Поръсете с малко захар и печете за още 10 минути, докато хване хрупкав загар.
Извадете от фурната, оставете да изстине върху решетка за около 30 минути преди да нарежете и сервирате.