Меню

Бабината рецепта за ягодов пай

12 юни 2025 | 12:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Ягодовият пай на баба. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Рецептите на баба са винаги най-добрите. Днешното предложение отново идва от тайните вкусни оръжия на баба – рецепта за ягодовия пай на баба, който ще ви върне в детството. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  2. Сложете скарата на най-долната степен. 
  3. Притиснете едната кора тесто на дъното на намазнена форма за пай. 
  4. В купа смесете ¾ чаша захар, ¾ чаша брашно, 6 супени лъжици меко масло и индийското орехче. 
  5. Разбийте с миксер до пухкава смес. 
  6. Оставете настрана. 
  7. Сложете ягодите в купа. 
  8. Смесете останалото количество захар, брашно и нишестето в отделна купа. 
  9. Разбъркайте с бъркалка и добавете към ягодите. 
  10. Разбъркайте с дървена лъжица, докато полепне добре по ягодите. 
  11. Прехвърлете ягодите във формата с подготвеното тесто. 
  12. Завийте с другата кора тесто отгоре, като притиснете краищата да се затворят. 
  13. Печете за около 30-40 минути в загрята на 200 градуса фурна. 
  14. Поръсете с малко захар и печете за още 10 минути, докато хване хрупкав загар. 
  15. Извадете от фурната, оставете да изстине върху решетка за около 30 минути преди да нарежете и сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай