Майчинство

Цветя в бебешката стая – съвети за безопасност

Може ли да декорираме бебешката стая с цветя

01.11.2012г. / 15 30ч.
Надежда Маринова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Цветята са част от природата и чрез тях възпитаваме малките деца на законите на живота и на природолюбие. Чрез грижите за цветята те бързо научават как трябва да се грижиш за някого, който зависи от теб, че човекът е част от природата и трябва да работи за нея, защото от нея зависи животът, че ако не си отговорен и забравяш да го поливаш, цветето ще умре и т. н.

Свързани статии

Имайте предвид няколко съвета за безопасност, когато решите да сложите цветя в бебешката стая.

  1. Цветята в бебешката стая са напълно безопасни. Те може да бъдат обект на изучаване, но само с гледане. Това може да продължи докато бебето не започне да пълзи и ходи. Погрижете се листата на цветята да бъдат винаги чисти от прах. За целта ги избърсвайте два пъти седмично с влажна кърпа или ги къпете под душа.

  2. От 9-12 месеца до 2 години – бебето започва да пълзи, учи се да ходи, а след това пипа и взима в ръцете си всичко, което може да достигне. Ако нямате възможност да вдигнете цветята на висок шкаф, по-добре изобщо не ги слагайте в детската стая. Много лесно бебето може да дръпне саксията, тя да падне и да го удари. Другата опасност е, че докато сте с гръб, за нула време малчуганът ще се пресегне от проходилката, ще загребе пръст от фикуса и ще я лапне. Имайте предвид тези опасности и в останалите стаи от дома.

  3. Във възрастта от 2-2.5 до 5-6 годинки е идеалното време да започнете уроци по ботаника. Малкото дете изгаря от любопитство, задава много въпроси, а умът му е като попивателна – така че му обяснявайте, разказвайте и показвайте цветята като част от природата и колко е важно да се грижим за тях.
Коментирай