Майчинство

Най-дразнещите съвети за млади родители

Класация на най-изнервящите съвети от приятели и роднини

21.01.2013г. / 13 15ч.
Мария Дуковска
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Вече сте майка и всеки приятел или роднина с родителски опит се надпреварва да ви дава „незаменимите си ценнисъвети за отглеждане на бебето. Да, със сигурност има полезни препоръки, които действително вършат работа, но за съжаление има и много гравитиращи в пространството реплики, които не само не помагат, но и изнервят допълнително сложната ситуация, особено ако ставате родител за първи път.

Затова ви предлагаме нашата класация с най-дразнещи родителски съвети, които НЕ искаме да чуваме повече от никого:

Спи и ти, когато бебето спи

Моля?! А кой ще сготви, изпере, просне, изчисти и подреди? Да, някой ще каже, че всички тези домакински задължения не са приоритет в този момент, но ако имат подръка домашна помощница или самоотвержена майка/свекърва, която да помага. А ако нямате кой да ви помага? Би било прекрасно да спите заедно с малкото си съкровище, но уви, невинаги имате тази възможност. И чувайки този „безценен“ съвет, за който иначе не бихте се сетили, ви иде да удушите дори и най-добронамерения човек на земята.

Остави го да плаче, нищо няма да му стане

Ако този метод върши работа при някои бебета, това не се отнася за всички. Всяко бебе е с индивидуален темперамент, но основната грижа на майката в първите месеци е да е неотлъчно до бебето, да го гушка и успокоява, защото цялата ситуация е стресова за него и има нужда от майчината ласка. Така че подобни съвети могат само да повлияят негативно върху емоционалното и психическо здраве на вашето дете. Ненужен и вреден съвет.

Напусни работа и си гледай детето

Свързани статии

Прекрасно, но възможно ли е на практика? Живеем в толкова трудни и тежки финансови времена, че трябва да направите всичко възможно да си запазите работата, дори и с риск да се върнете малко по-рано от предвиденото или да работите почасово, от вкъщи, има различни форми на работа, стига да се договорите с работодателя. Но напускането може да се окаже безработица за много дълго време...

Време е да я/го подстрижеш

Ужасно е, когато другите хора се опитват да диктуват нашите решения относно собствените ни деца! Засягайки дори външния им вид!

Сложи му малко мастика/ракия на венците

Все още има хора, които използват спиртни напитки, за да „успокоят“ болезнените венци на бебето в периода на растящи зъбки. Стига вече, та това е алкохол! Не само е вредно, опасно, но и незаконно!

Сложи го да спи в отделна стая

Един от най-безумните и ужасни съвети, които може да чуете е този. Ако създаваш едно дете с мисълта веднага щом се роди, да го отделиш от себе си, защото някой така бил ти казал, значи няма смисъл и идея да създавате това дете. Това е вашето бебенце, което е само на броени седмици и месеци живот, има нужда от близостта ви, да я усеща и да чувства непрекъснатата ви закрила. Ако още от малко бебенце го отделите в друга стая, ще му нанесете непреодолими вреди, както емоционално, така и психически. Подсъзнанието помни всичко...

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 8 години )
za spaneto e mnogo tapo nqmam dumi spi i ti kato bebeto spi hahah lesno e na dumia nai gadnoto e da jivee6 v chujbina bez roditeli ujasa e golqm samo telefona dati kazvat tova napravi onova napravi...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Princep ( преди 8 години )
Az moite deca spqha s men edno do 5 meseca a drugoto do 7 meseca i sled tova si gi naucheh da spat po otdelno i dvete mi deca si imat stai mislq 4e parvite 6 meseca sa nai vajni za edno bebe da ima mama do sebesi platno da si gi karmat da si gi gushka, nemoje da go otdeli6 ot sebesi direktno ne sam saglasna!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
( преди 11 години )
ot vsi4ki tezi saveti sa mi kazvali samo tova da spq dokato deteto spi i to po telefona, prosto zatvorih naistina me podrazni
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 1 rate down comment
бременна ( преди 11 години )
Самата статия е дразнещо написана! Вижте примерно последната точка - аз мисля че детето не трябва да се учи да спи с родителите си, защото после няма да се отучи! Но начина по който е написана статията ме прави автоматично ***! Тъкмо се оттървахме от бабите - и ни подкараха *** журналистки:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11 rate up comment 1 rate down comment
до коментар 2 ( преди 11 години )
Опита може да се през поколенията, но аз никога няма да купя детето си със солен разтвор, да го мариновам по друг начин, а най-малко пък ще го мажа с мас, понеже така казва баба ми. Времената и нуждите на хората са променени и не може да се разчита на бабини съвети.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 7 rate down comment
Ина ( преди 11 години )
Извинете, но аз не съм се дразнила от подобни съвети и не виждам нищо лошо в тях, а да не говорим, че са си самата истина. И освен това опитът се предава през поколенията - така е било от хилядолетия, а друг е въпросът как е даден съвета и да не се повтаря натрапчиво!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15 rate up comment 1 rate down comment
( преди 11 години )
Само с първия съвет не съм съгласна. Ако се пънеш къщата ти да е подредена, да сготвиш, че да си нахраниш мъжа, да изпереш и т.н. много скоро ще заприличаш на класическия образ на домакиня с вечните ролки на главата и пеньоарче, която крещи изнервено на квото й попадне. Не забравяйте, мили млади майки, че мъжа ви не е само осеменител-банкомат, а ваш партньор! И като такъв може (да, представете си!) да сготви, да почисти и (о, боже, не може да бъде!) да пусне пералня, и да става нощем, когато бебето се разплаче! Когато задълженията са разпределени по равно и двамата имат достатъчно време да си почиват, а така имат много по-добри взаимоотношения! Ако единият се скатава много скоро любовта се пропуква и нещата тръгват към развод!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар