Майчинство

Кога да пробием ушите на момиченцата?

По-рано или по-късно?

27.08.2013г. / 13 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Shc.hu

Снимка: Shc.hu

Какви обици да поставим?

Ако малката принцеса е получила обици за подарък и много искате да й ги поставите – не бързайте. Нека първо поставят медицински обици със златно или сребърно покритие. И те са също толкова красиви и имат невероятно голям набор за избор – с каквито камъчета искате (аметист, перли, цирконий, аквамарин и др.). Обиците трябва да са изработени от кобалт, който е противоалергичен материал. А също така и всеки чифт медицински обици са стерилни – може да прочетете на опаковката и срокът на годност. Тези доводи са достатъчни, за да поставите като начало медицински обици.

Какво да правим след поставянето на обиците?

Важно е тези обици да не се свалят от ушите поне месец, след поставянето им.
Поне два дни, както казахме, ушите не бива да се мокрят.

След поставянето на обиците е нормално ушите да се зачервят, но ако не са спазени съответните изискванията може да се възпалят и подуят. В този случай трябва да се вземат бързи мерки и ушите да се дезинфекцират.

За да се избегне възпалението не бива ушите да се пипат с мръсни ръце. Традиционният начин за дезинфекция е в продължение на 1-2 седмици да почиствате ежедневно ушите с памуче, напоено със спирт.

А за да се оформи добре дупката, от време на време е добре да въртите обецата в двете посоки.

Както виждате не е сложно. Почти всяка жена има дупки за обици и се радва на такъв вид украшения. Така, че не лишавайте принцесите от това, което им се полага.

Пък и винаги е лесно да подаряваш нещо на жена – едно бижу и готово. Най-интересното е, че когато решим да правим подаръци и започване да се чудим – „Еди си коя имаше ли дупки на ушите или не?” и накрая за по-сигурно купуваме гривна или колие.

Коментирай
1 rate up comment 3 rate down comment
Елла ( преди 10 години )
В някой болници може да пробият ушите на детето веднага след като се роди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар