Майчинство

Още 3 ползи от кърмата!

Природен стимулант

21.01.2014г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Предполагаме, че майките знаят колко важно е кърменето на бебето колкото се може по-дълго време. И не само майките – добре е да го знаят всички жени, които планират или им предстои да имат деца.

Ще ви посочим още 3 причини, заради които е добре да не пропускате кърменето, стига да няма физиологична причина да го правите.

Намалява риска от болестта на Алцхаймер

Има проучвания в тази посока, които твърдят, че кърменето намалява тази опасност за майките. Кърменето продължително време е още по-препоръчително. Според лекарите е добре през първите 6 месеца от живота на бебето да не пропускате да кърмите, а до първата годинка на бебето – да редувате и с твърда храна.

Има ползи и за бебето – доказано е, че кърменето намалява риска от диабет тип 1 и 2. За децата, които приемат естествена майчина кърма е по-малко вероятно да развият детски онкологични заболявания.

Чрез кърменето увеличавате IQ-то на вашето дете

Тази теория не е напълно доказана, но според изследване, проведено в Бостънския университет, продължителността на кърменето изиграва важна роля за подобряване на вербалната и невербална комуникация на децата, логическото мислене и обучителните им способности.

Свързани статии

Кърмата повишава имунитета, предпазва от ушни инфекции, алергии, диария, пневмония и редица други тежки състояния.

Ще ви се стори странно, но кърмата помага и при проблема със заекването. Друго проучване в университета в Илинойс през юни миналата година констатира солидна връзка между продължителността на кърменето и преодоляване на заекването при децата.

Това се дължи на мастната киселина в кърмата, чийто състав подобрява състава на нервната тъкан, с което се обяснява благоприятното й влияние върху мозъчната кора.

Така че, майки, кърмете колкото се може по-дълго време! Ползите от кърмата са неоспорими!

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Buntarkata ( преди 10 години )
Айде, стига врели некипели.На една бивша колежка на майка ми,дъщеря й е била кърмена и постоянно е боледувала.Стига вече с тия ваши полезности.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар