Майчинство

За какво младите майки не бива да се притесняват

Честото гушкане на бебето го разглезва?

15.07.2014г. / 09 42ч.
Михаела Лазарова
снимка: thinkstock

снимка: thinkstock

Когато жената стане майка за първи път е нормално да се притеснява повече от нормално за своето бебе. Това, което е чела в книгите за бъдещи майки, чула от близки и приятели, понякога се разминава с действителността. За какво не бива да се тревожите през първите месеци от живота на вашето дете?

Времето на кърменето на бебето

От момента на зачеване всяка бъдеща майка купува литература или се информира в интернет, чрез съвети на познати, за развитието на бебето и за грижите, които трябва да се полагат, когато то се роди.

Вероятно сте чули и много съвети от вече родили жени за това колко време трябва да държите бебето на гърдата си. Според „правилата“, които сте прочели/чули новороденото трябва да се храни в продължение на около 20 до 40 минути на всяка гърда, на всеки два до три часа.

Продължителността на времето, в което бебето се кърми невинаги е показател за това какво количество мляко е получило то. Ако бебето ви не наддава тегло, изхожда се рядко, тогава е добре да се консултирате с педиатър.

Честото гушкане на бебето го разглезва?

Това, което детето научава през своите първи години е, че подкрепата и обичта са най-важни. Всеки нов звук, гледка са страшно място за вашето бебе. Когато плаче, то има нужда да бъде гушнато, целунато.

Демонстрирането на привързаност към децата още в ранна детска възраст им помага на един по-късен етап от живота да се справят по-ефективно в стресови ситуации.

Бебето не лази

Всяко дете се развива по различен начин през първата година и половина от своя живот. Има ранни насоки в поведението на бебетата, които могат да бъдат показател за педиатрите за наличието на здравословен проблем.

Важна е способността на бебето да се обръща от една на друга страна, тъй като това демонстрира основна сила на тялото. За лазенето няма конкретна възраст, в която бебето трябва да започне да го прави.

Някои бебета не обичат да лазят, а към 9-10 – я месец започват да правят своите първи стъпки.

Свързани статии

Ранно развитие на речта и първите думи

Много майки се притесняват, че техните деца са навършили 11-12 месеца, но все още не са казали първата си дума. Това не бива да ви притеснява.

Има други фактори, които са от значение, като посочване с пръст на предмета, който искат да докоснат, помахване с ръка за довиждане, поклащането на главата за „да“ и „не“ и други.

Това са част от ранните признаци на изразителен език и обикновено означават, че думите са на път. Също така няма корелация между изразителния език на първата година и бъдещия успех в училище.

Времето, което детето прекарва пред екрана

Живеем в модерен технологичен свят и телевизорите не са единственият малък екран, пред който децата прекарват някакво време. Времето пред екрана трябва да бъде ограничено, но когато са с таблет или пред компютър, съчетайте забавлението с обучението с помощта на подходящи за възрастта образователни игри.

Коментирай