Майчинство

Едни от най-добрите пози за кърмене

Как кърменето да не бъде изпитание за майката и бебето

02.06.2015г. / 15 25ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Кърменето е един от най-важните и специални моменти за майката и бебето. През първите дни и седмици то може да бъде истинско изпитание за кърмещата майка. Споделяме някои от най-добрите пози за кърмене.

Люлка

Настанете се удобно. Вземете бебето и в зависимост дали то ще се храни от дясната или лявата гърда, осигурете подкрепа на главичката му, помагайки си с лакътя. С другата ръка подкрепяйте гърдата си. Тази поза е изключително удобна за кърмене на по-големи бебета.

На възглавница

В тази поза за кърмене бебчето ви наистина ще се чувства удобно. Вземете мека и немного голяма възглавница. Поставете бебето на нея.

Ако кърмите от лявата гърда, с дясната ръка придържайте главичката на бебето. Ако кърмите от дясната гърда, придържайте главичката на бебето с лявата ръка.

На една страна

Сложете на леглото мека възглавница, а на нея поставете бебето с лице към вас.

Свързани статии

Легнете на една страна, съответно с лявата или дясната ръка подкрепете гърдата си.

Тази поза е подходяща за нощните кърмения, когато ви се спи.

Лице в лице

Настанете се удобно и поставете на коленете си възглавница. Сложете бебето да легне с лице към вас. Подкрепете главичката му с една ръка, а с другата гърдата ви.

Изправено бебе

Седнете удобно на стол, чиято облегалка ви дава комфорта и възможността да се отпуснете една идея назад. Поставете бебето на гърдата си, така че да бъде изправено. С едната ръка придържайте главичката му, а с другата гърдата.

Снимки:youtube

Коментирай