Майчинство

Любопитни факти за бебетата, родени през март

Знаете ли, че много гении са родени през този месец?

01.03.2018г. / 08 00ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Месец март е прекрасен месец от годината. Той е символ на прераждането и възобновяването на природата през пролетта. Ако се пада да родите през март, трябва да знаете, че бебетата, родени в този месец са изключително специални.

С март се отбелязва края на зимата и началото на дългоочакваната пролет. Така бебето ви винаги ще има много поводи за празнуване – рожден ден, идването на пролетта, а понякога дори Великден!

10 признака на децата със силен характер

Този така специален месец от годината прави и характера на децата, родени през март, наистина забележителен.

Родените през март месец бебета обикновено порастват срамежливи, свенливи, много чувствителни и склонни да стоят леко встрани от останалите деца.

Те имат много дълбока емоционалност и трудно допускат хората в интимния си свят. Това продължава и занапред в живота им като възрастни.

Родените през март бебета са усмихнати и весели, а от очите им сякаш извира мъдростта и разбирането на възрастен. Много майки споделят, че гледайки бебето си имат чувството, че то гледа с поглед на зрял човек, разбиращ.

Това е така заради вродената интелигентност на тези деца. Някои проучвания показват, че бебетата, родени през март, имат по-висок коефициент на интелигентност.

Тези личности са гъвкави, любезни, общуването с тях винаги е много приятно. Те са възпитани и склонни да проявяват привързаност към хората, които ги разбират.

Каква личност сте според формата на пъпа

Свързани статии

Няма как да не обикнете такава личност. Тези хора са енергични, любознателни, вълнуват се, разговарят и разсъждават върху екзистенциални теми.

Обикновено имат бляскава кариера, защото знаят как да се справят с трудностите и не се отказват.

Недостатък е тяхната нерешителност, заради която много пъти пропускат важни моменти в живота, както и тяхното безпокойство и нервност.

За родените през март бебета късмет и здраве носят камъните хелиотроп (кървав камък) и аквамарин.

Известни гениални личности, родени през март са Микеланджело (15 март), Алберт Айнщайн (14 март), Гари Олдман (21 март), Елтън Джон (25 март), Опра Уинфри (26 март), Винсент ван Гог (30 март).

Коментирай