Майчинство

Смяната на пелени – как да превърнем борбата в игра

С избора на правилните пелени

12.09.2019г. / 16 07ч.
Мария Дуковска
Снимка: istock

Снимка: istock

Спомняте ли си първия път, когато доведохте вкъщи малкото си съкровище? Сякаш беше вчера. Но изведнъж, мъникът, с когото сте споделили първите моменти в живота му, както и доста безсънни нощи, е станал на половин годинка. Станал е по-силен и с интерес открива света около себе си. Вълнуващи времена предстоят и на двама ви.

Може би това вълнение е примесено с любопитство. Дори с леко притеснение? Питате се какво да очаквате, когато бебето ви навърши шест месеца? Детският клиничен психолог и психоаналитик д-р Весела Банова посочва някои от промените, които настъпват, както и движенията, които шестмесечните бебета извършват:

Например, когато възрастният държи бебето изправено, то извършва движения наподобяващи подскачане. Или легнало по корем прави "самолет", опирайки се на тялото си и размахвайки ръцете и краката си. Друго нещо, което може често да хванете бебето си да прави е легнало по гръб да се опитва да върти  педали на въображаемо колело.

Но може би това, което най-много ви вълнува е пълзенето. Точно около шестия месец бебето става изключително любопитно и изпитва желание да изследва вълшебния свят около него. Невиждани предмети дебнат от всеки ъгъл, а мъникът няма търпение да проучи всеки един от тях. В подобни случаи, нещо толкова обикновено, колкото смяната на пелените може да се превърне в борба. С каквито и трикове да разполагате в подобни ситуации, предизвикателството е голямо. В подобни случаи разбираме колко важно се оказва изборът на правилната пелена. Пелена, която се слага лесно и ще превърне процеса в игра. Нещо повече, пелена, която осигурява на бебето както свобода на движението, така и сухота. Такива са гащичките Pampers Pants. Създадени специално за активни бебета, от 6+ месеца, гащичките осигуряват комфорт и държат влагата далеч от бебешката кожа до 12 часа.

Това, което остава е да се наслаждавате на споделеното време заедно. Погледнете на света през техните очи. Откривайте всеки ден по нещо ново и преоткривайте малките ежедневни радости. Скоро ще крачите рамо до рамо в търсене на други приключения.

Коментирай
Здраве и красота