Майчинство

6 от най-необходимите продукти за вашето бебе

Изберете спално чувалче с крачета, за да сте сигурни, че бебето ви е завито

18.08.2023г. / 11 20ч.
Мария Василева
Снимка: istock

Снимка: istock

Ако очаквате вашия наследник вероятно вече сте наясно с повечето нови бебешки продукти, които се предлагат на пазара. Ако обаче не можете да се ориентирате в морето от стоки, в следващите редове ви предагаме някои от най-необходимите неща за вашето бебе. Ето ги и тях:

Ергономична раница

Такъв тип раници станаха много популярни през последните години и вие със сигурност ще имате нужда от такава, ако очаквате бебе. Усещането за допир е от изключителна важност за новороденото и според специалисти то насърчава психологическото и физиологичното му развитие. Ето защо, още преди вашето бебе да се е появило на бял свят, потърсете такава раница. За предпочитане е да се спрете на модел, който е подходящ за новородени, тъй като много ергономични раници не се препоръчват за бебета под 4-месечна възраст. Ако се снабдите с такава, ще можете да освободите ръцете си и дори да свършите някоя домакинска работа. 

Често задавани въпроси за първото легло на бебето

Електрическа люлка 

Пригответе се, че когато вашето бебче дойде на бял свят, вие ще изпитате цяла вселена от емоции. То ще преобърне света ви и представите ви за вас самите. Наред с много позитивни емоции, се пригответе и за дълги нощи, изпълнени с бебешки плач. Може би първото нещо, което инстинктивно ще ви хрумне е да гушнете вашето бебе, когато е разстроено. Но със сигурност ще се уморите от носене.

Ако пък искате отмяна, можете да си вземете електрическа люлка. Подобни продукти са снабдени с няколко програми с различен интензитет и движения. Някои от тях имат и вградени мелодии. Люлеенето е едно от най-добрите методи за успокоение, тъй като движението напомня това, което бебето е усещало, докато е било в корема на майката. Ако не ви се дава голяма сума пари, можете да заемете такава люлка от приятелка.

Няколко начина да облекчите болките от никнещи зъби при бебетата


Уред за приготвяне на бебешка храна

Ако вече сте родили, вероятно се чудите как ще се справите със захранването на вашето бебе с твърда храна. Не забравяйте, че здравословното и правилно хранене оказва голямо влияние върху физическото развитие, здравето и бъдещите хранителни навици на малкия човек. За да дадете най-доброто на бебето си, можете да си вземете уред за приготвяне на бебешка храна. Обикновено подобни продукти имат програма за варене на пара, пасиране, подгряване и размразяване на храна. 

Най-популярните митове за бебетата

Бебефон с камера 

Ако наскоро сте се сдобили с наследник, вероятно постоянно се питате дали всичко с него е наред и дори влизате в стаята, за да проверите как спи. Е, това няма да е нужно, ако си вземете видеобебефон – така ще можете да наблюдавате бебето си по всяко време, при това без риск да го събудите. Ако пък търсите по-бюджетен вариант, просто си вземете обикновена камера за наблюдение, която да може да се свързва с мобилния ви телефон, посредтвом wi-fi. Тя ще изпрати съобщение на вашия номер, ако засече движение или пък звук. 

Признаци, че сме прегряли бебето

Чанта за памперси 

Когато имате малко бебе, нещата, които трябва да носите със себе си на всяка разходка понякога могат да не се поберат в обикновена чанта. За няколко десетки лева можете да се снабдите с раничка или чанта за количка, която да може съберете бебешки бутилки, бебешки влажни кърпи, бутилка за вода, одеалце, пелена за повиване, бебешки играчки, лигавник, чифт резервни дрешки и какво ли още не. Тя ще ви е полезна и по-късно, когато започне периода на захранване и когато ще имате нужда от термо чанта, която да държи храната топла. 

Какво показва часът на раждане за вашето дете?

Спално чувалче 

Независимо от сезона, в който е родено вашето бебе, спалното чувалче ще му помогне да е завито, а пък вие да останете спокойни, че то няма да настине. Много от бебета спят отвити и това притеснява младите родители. Ако пък вашето детенце не харесва обикновените спални чували, можете да изберете спално чувалче с крачета, като така то ще има по-голяма свобода за движение. 

6 здравословни закуски за бебета и малки деца

Коментирай