Сладкиш с тиква “Вси Светии”

28 октомври 2018 | 15:24 | Аз жената
4 от 8 гласа
Добави в любими
1 кг тиква 
200 г захар 
100 г счукан сухар или галета 
150 мл прясно мляко 
100 г орехови ядки 
40 г прясно масло 
5 г канела 
3 яйца 
40 г пудра захар за поръсване
1 ч.20 мин.

Продукти
Приготвяне

Тиквата се обелва, нарязва се на парчета и се сварява с малко вода. Претрива се на пюре и се прибавят всички продукти, като белтъците от яйцата се разбиват на сняг и се прибавят внимателно накрая, като се разбъркват. Сместа се изсипва в тавичка, намазана с масло, пече се на силна фурна.

Сладкишът се поднася охладен, поръсен с пудрата захар или намазан със сметанов крем, сладко.

Снимка: istock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Деница ( преди 4 години )
Не се ли предполага да има някакъв набухвател в тоя сладкиш?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Мартин ( преди 5 години )
Моят опит не беше много успешен. Не знам дали аз прецаках работата или рецептата не струва но явно има някаква тайна с времето за печене.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 5 години )
interesno e kato ideia , kazvam go bez tulkuvania. prepisah receptata i moje da opitam v svobodno vreme . imam produkti v izpbilie i 6te mi e liubopitno kak 6te se polu4i.pak kazvam ne tulkuvam.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар