Този чудесен шоколадов сладкиш се пече на водна баня, а приготвянето му е съвсем лесно. В купа смесете жълтъците, захарта и разтопения на водна баня или в микровълнова фурна шоколад. Бъркайте, докато се получи гладка смес.

В отделна купа разбийте белтъците с половин чаена лъжичка сол. Солта не само ще помогне белтъците да станат на сняг, но ще подчертае вкуса на шоколада. След това внимателно добавете малко от тях към шоколадовата смес. Разбъркайте и прибавете останалите белтъци. Важно е да бъркате бавно с помощта на лъжица.

Поставете тестото в тавичка за печене, предварително намазана с масло, а нея в по-дълбока тава. Налейте до половината на тавата гореща вода. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25-35 минути. Поръсете сладкиша с пудра захар и сервирайте най-добре с лъжица. Ще видите как шоколадът се е разтопил в пухкавото тесто. По желание добавете и топка сладолед.

Снимка: istock

Опитайте още: