Бананови мъфини с маслени трохи

18 октомври 2018 | 06:22 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 и ½ чаши брашно + 2 супени лъжици
1 чаена лъжичка сода 
1 чаена лъжичка бакпулвер 
½ чаена лъжичка сол 
3 банана, намачкани 
¾ чаша захар 
1 яйце 
1/3 чаша масло, разтопено 
1/3 чаша кафява захар 
1/8 супена лъжица канела 
1 супена лъжица масло
60 мин.

  • Порции: 10

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 190 градуса. Намазнете 10 форми за мъфини и покрийте с хартия за печене. Оставете настрана.

В голяма купа пресейте заедно 1 и ½ чаши брашно, сода, бакпулвер, сол. В друга купа смесете намачканите банани, захарта, яйцето и разтопеното масло. След като двете смеси са готови, слейте ги в едно. Разбийте с миксер. След като се хомогенизират, излейте ги във формите за мъфини.

За да направите трошливия топинг за мъфините, в малка купа смесете кафявата захар, двете лъжици брашно и канелата. Добавете лъжицата масло и разбъркайте. Сместа трябва да добие текстура, подобна на царевичното брашно, леко ронлива. Разпръснете я с пръсти върху мъфините, така че да покрие добре.

Печете за 20 минути в загрятата фурна или до суха клечка.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
Здраве и красота