Нарежете зеленчуците на ситно като за супа. Сложете пилешкото, предварително нарязано на едри късове, да се вари в дълбока тенджера с вода малко над средата на тенджерата. Във водата добавете кубчетата бульон, за да се разтворят добре. Отделно в тиган със сгорещеното олио запържете лука, морковите и чушките. Разбъркайте. Добавете картофа, нарязан на кубчета към супата. След това добавете и запържените зеленчуци. Разбъркайте добре супата за няколко минути. Добавете и фидето, за да се свари за около 7-8 минути в супата.

Прибавете нарязания домат и доматеното пюре малко преди супата да е станала готова, за да не станат на каша. В малка купичка смесете застройката – жълтъците и киселото мляко. Добавете на бавна струя сместа като разбърквате непрекъснато. Подправете с подправките и свалете от котлона.

Снимка: iStock

Вижте още: