![1 кг пилешки бутчета
2,5 л вода
1 глава лук, нарязан
50 г ечемик
280 мл пилешки бульон
7 стръка праз, нарязан
2 стръка целина, нарязана
1 стрък прясна мащерка, нарязана
½ връзка пресен магданоз, нарязан
1 чаена лъжица сол
½ чаена лъжица пресен черен пипер](/media/files/resized/article/654x358/a54/548cb5827e5f1bf076ecdfe9cdb2ca54-cb752bdeae5ffcf6d8d610ef5b14a8da.jpg)
90 мин
-
Порции: 8
В дълбока тенджера на силен котлон кипнете водата и ечемика. След като заври, сложете пилешкото, намалете температурата и оставете да къкри 1 час. Извадете пилешкото. Обезкостете го. Нарежете месото на по-дребни късове и го върнете в тенджерата. Добавете бульона, лука, целината, мащерката, магданоза, солта и пипера. Оставете да къкри 30 минути или докато зеленчуците омекнат.
Снимка: iStock
Вижте още: