Лесна супа с три вида боб

1 ноември 2017 | 06:46 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
2 супени лъжици олио или зехтин
1 голяма глава лук
8 скилидки чесън
1 голяма червена чушка
1 люта чушка
сол, черен и червен пипер на вкус
2 щипки млян кимион
½ чаена лъжичка сушен риган
5 големи домата
1 консерва пасирани домати
1 литър зеленчуков бульон
500 мл вода
по 1 малка консерва (200 г) черен, червен и бял боб
1 малка консерва царевица
50 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Запържете лука заедно с чесъна, лютата и сладка чушка. Прибавете кимиона, червеният и червен пипер, сол на вкус и разбъркайте. По желание може да добавите и малко количество лют червен пипер.

Нарежете доматите на ситно и ги сложете заедно с пасираните. Налейте бульона и водата. Прецедете боба и също го сложете да ври заедно с другите съставки за около 25 минути. Накрая прибавете прецедената царевица, сушения риган, наситнения кориандър и гответе още 5 минути.

Снимка: iStock

Следете нашите кулинарни рецепти и във фейсбук страницата „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай