Меню

Спаначена крем супа в кошничка

26 март 2009 | 14:31 | Аз жената
Добави в любими
бутер тесто
1/2 кг спанак
1 ч. ч. ориз
1 зеленчуков бульон
джоджен, сол
бяло сирене
крутони

Продукти
Приготвяне

За направата на кошничката се използва готово бутер тесто. Взема се порцеланова купичка или гювече (без капачето). В намаслена тавичка купичката или гювечето се захлупват и отгоре много добре се намазват с олио, разстила се тестото, така че да заеме формата на съда. От бутер тестото се взема тънка лента, която леко се усуква и се свива като подкова – за дръжка за кошничката и се слага в същата тавичка. Пече се до порозовяване, след което кошничката веднага внимателно се отделя от съда.


За супата: във вряща вода се разтваря 1 зеленчуков бульон, добавя се сол и ориза. При готовност на ориза към супата се прибавя измитият и накъсан спанак. Вари се съвсем малко, колкото спанакът да си промени цвета. Добавят се 1-2 щипки джоджен. Така приготвената супа се пасира с пасатор.


Поднасяне: в чиния се поставя кошничката, в която внимателно се сипва от спаначената крем-супа. Отгоре се слага нарязано на малки кубчета сирене и няколко крутончета (готови или приготвени самостоятелно, много е лесно!)Най-отгоре се закрепва дръжката на кошничката като в единия й край се връзват 2 пера от пресен лук (става много ефектно). След консумиране на супата е ред на кошничката, която се е напоила леко от нея.
Да ви е сладко!

Снимка:

shc.hu

* * *

Грахова супа с прясна мента, кренвирши и пармезан

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай