Меню

Сос от червени боровинки

25 ноември 2015 | 12:20 | Илияна Николова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 чаша вода
1 чаша бяла захар
350 г пресни червени боровинки
40 мин.

  • Порции: 8

Продукти
Приготвяне

Кипнете водата в тенджера. Добавете захарта и разбърквайте, докато се разтвори напълно за около 5 минути. Изсипете боровинките във водата. Изчакайте отново да заври, след което намалете котлона на ниска температура и оставете да къкри до достигане на желаната гъстота.

Забележка: Сосът е много подходящ за виенски шницел, телешко, пуешко месо и варени сладки картофи.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай