
Опитвали ли сте ядки от макадамия? Те са с плътен вкус, богат източник на важни витамини и минерали, включително витамин А, желязо, витамини В и фолиева киселина. В ежедневното хранене по-често консумираме орехи, бадеми, кашу, а подценяваме ценните качества на ядките от макадамия.
Макадамия бива наричана още австралийски орех и е най-калоричната ядка. Въпреки това, консумирана без добавени вкусове към нея, тя има редица ползи за здравето. Повече за тях може да прочетете в галерията ни.
За здраво сърце
Ядките от макадамия са богати на мононенаситени мазнини, за които се смята, че са кардиозащитни, намаляват нивото на холестерола и помагат за прочистването на артериите. Макадамията също така регулира стойностите на триглицеридите, което намалява риска от коронарна болест на сърцето. Снимка: istock
Коментари 0
Напиши коментар