
Въпреки уникалните им вкусови качества, ако искаме да сме в добро здраве, трябва да внимаваме с количествата масла, които консумираме. Има различни алтернативи, които могат да заместят маслото в ежедневието ни и така да създадем перфектния баланс на приема на мазнини. Вижте 4 заместители на кравето масло в галерията ни.
Гхи
Гхи е уникално пречистено масло, което може да намерите в някои супермаркети, биомагазините за храни. Можем да заменим кравето масло с гхи в съотношение 1 към 1 при готвене и печене. Подходящо е и за мазане върху хляб. Гхи преминава през специален процес, елиминира млечния белтък и холестерина. Ето защо е сочено като подходящо за консумация от хора с алергия към лактоза. Подходящо е за готвене на високи градуси, като печене, пържене, за приготвяне на тестени изделия. Още за маслото гхи може да прочетете тук. Снимка: istock
Коментари 0
Напиши коментар