
Въпреки уникалните им вкусови качества, ако искаме да сме в добро здраве, трябва да внимаваме с количествата масла, които консумираме. Има различни алтернативи, които могат да заместят маслото в ежедневието ни и така да създадем перфектния баланс на приема на мазнини. Вижте 4 заместители на кравето масло в галерията ни.
Зехтин
Чудесен е когато искаме да се храним по-здравословно. Зехтин можем да добавяме в салати, сосове. Основните мазнини в него са мононенаситените мазнини, които имат редица ползи за здравето, сред които контрол на холестерола, кръвната захар. Въпреки полезността му, с консумацията на зехтин също не бива да се прекалява. Екстра върджин зехтинът е подходящ за салати, за приготвяне на разядки, овкусяване на студени ястия. От друга страна, върджин зехтинът е подходящ за сотиране, салати, дресинги. За готвене, гриловане, сотиране, подходящ е зехтинът, който е 100% чист. Снимка: istock
Коментари 0
Напиши коментар