
В дните, в които сме решили да не консумираме яйца, месо, риба, бихме могли да си приготвим нещо вкусно, богато на растителни протеини. Списъкът с растителни източници на протеини е дълъг. В него влизат и някои варива. Но сред тях са артишок, аспержи, царевица, сладки картофи. Кои други да хапвате по-често, вижте в галерията ни.
Брюкселско зеле
Брюкселското зеле съчетава фибри и протеини, както и редица витамини и минерали. Освен че е чудесна добавка към менюто на онези, които спортуват редовно (и не само), брюкселското зеле има редица ползи за здравето. Смята се, че редовната му консумация намалява риска от рак, балансира кръвното налягане, благоприятства мозъчната и храносмилателни функции. Снимка: istock
Коментари 0
Напиши коментар