Близнаци

21 май - 20 юни
Близнаци

Управляваща планета: Меркурий
Стихия: въздух
Качество: подвижен
Щастливи числа: 3, 5, 12, 18
Подходящ цвят: слънчевооранжев, нежножълт, гълъбовосив, виолетов
Камъни: изумруд, сапфир, ахат, яспис, гранат, планински кристал, берил
Цветя (растения): маргаритка, мак, лютиче, жасмин, нарцис
Метал: злато, сребро
Талисман: змия, маска
Девиз: Аз знам
Късметлийски дни: сряда, неделя
Неблагоприятни дни: четвъртък
Подходящи държави: Англия, Армения, Канада, САЩ, Египет, Белгия


Те са двойнствени, разговорчиви, мъжествени, привлекателни и любвеобилни. Меркурий пази Близнаците – те имат защитна стена от равнодушие. Не ги интересува, че ги критикувате, че ги иронизирате, че си правите шеги за тяхна сметка.


Много са интелектуални, любознателни, организират живота си само според собствените си разбирания. Предпочитат лекия начин на живот и това на моменти ги вкарва в големи неприятности, даже може да ги доведе до депресия. Ловки са, бързо мислят, но са непостоянни и разпилени.


Изключително чувствителни и склонни да си губят времето с глупости, неуравновесени, непоследователни, захващат по няколко неща едновременно, но са практични, егоистични и на моменти – дребнави. Най-вредно им е непостоянството. Ако положат съвсем малко усилия могат да постигнат небивали успехи във всичко.


Близнаците имат лек характер, но са много променливи. Бързо схващат, обожават споровете и купоните и имат невероятната способност да водят двойнствен живот. Освен това са находчиви, дръзки и изобретателни, обожават мимолетните запознанства. Лесно приспособяеми, но страхотно неорганизирани. Лесно се уморяват, защото са много подвижни и пилеят енергията си безконтролно.


За да се преборят с вродената си двойнственост и тя да не им пречи би било добре да се занимават с две различни дейности. Трябва да проявяват повече търпение увереност в начинанията си. Близнаците умеят да използват стихията на вятъра, гласът им има магически вибрации и са способни да убедят когото и да било в каквото и да било.


Добри и лоши черти

Близнаците действат не просто лесно, те действат успешно. Мислят бързо, забелязват фактите многопосочно, имат перфектна памет и ораторски способности.


Близнаците са неорганизирани, разсеяни, непостоянни. Негативизмът им е понякога взема връх. Втурват се към нещо, стигат до изтощение и им трябва доста време за възстановяване. Трябва да отпочиват.

Най-лош вариант: Вечното дете. Има неповторимият талант да преувеличава. Захваща се едновременно с няколко неща и ги захвърля недовършени, сменя си мнението по-често от гащите. Като тръгне за някъде, докато стигне, забравя за какво е тръгнал. Ако искате целия град да знае какво мислите – споделете го с Близнак.


Мъжът Близнаци

Те са жилави, подвижни, с разпилени коси, в повечето случаи – светли очи. Носят впечатляващи дрехи, различни допълнения към тях и са много приказливи. Колкото са по-големи очите им, толкова по-високо са веждите им. Погледът е дяволит, очертанието на очите – окръглено. Устните са големи, светли, хармонични на цялостната фигура.
Най-характерното за Близнаците е, че непрекъснато си размотават ръцете и краката насам-натам.


Жената Близнаци

Тя излъчва лекота и въздушност. Кожата на лицето е бледа, косите са тънки и разрошени в „художествен” безпорядък, със светли или червеникави оттенъци, вдигнати над челото. Очите са с неопределен цвят, както и всичко останало. Устните могат да бъдат наистина във всякаква форма, светлорозови. Цялото лице е много подвижно, с прекрасно развита мимикрия. Фигурата – дребна, слабовата, без пищни форми. Пръстите на ръцете са особено характерни – тънки и дълги. Обикновено са чипоноси и не спират погледа ни на едно място.


Детето Близнаци

Децата Близнаци са чудо на чудесата. Те са толкова бързи и бъбриви, че родителите не могат да им насмогнат. Проговарят рано, прохождат рано и всичко научават бързо – на 3-годишна възраст то е вече голямо дете! След това започва един преходен период, който никога не свършва – непрекъснато си противоречат, измъкват се от всякакви отговорности и измислят поредица „изключително важни причини” за да не правят нищо. Единственото им желание е непрекъснато да се разхождат, да се забавляват, да седят пред компютъра или пред телевизора и да харчат пари. И при това, ако е възможно всички тези неща наведнъж.


С тези деца можете да се справите само и единствено на принципа на „пазарната икономика” – всичко, което им се позволява да бъде компенсирано с изпълнение на задължителните дейности и то навреме и качествено. Най-добре е да си записват задачките и да получават бонуси само след като ги свършат, а също така в никакъв случай да не позволявате да ви рекетират. Ако веднъж успеят – няма отърваване. Изобщо, родителите на детето Близнаци никога няма да скучаят.


Родителят Близнаци

Близнаците се отнасят към децата си като към равни, но не са твърде задълбочени в тяхното възпитание. Не са достатъчно настойчиви и на моменти се учудват, че децата пренебрегват мнението им.


Работа

Близнаците винаги са в крак с новостите. Те се изменят по същия начин, по който и целия свят. Думите им никога не бива да се приемат буквално. Близнаците не се движат нагоре, а напред – за тях е важно да бъдат навсякъде и преди всички. Изграждат всякакви безцелни връзки – значителни и не чак толкова и точно там им е проблемът. Те трудно осъзнават, че „който е навсякъде, той е никъде” и започвайки да вършат много неща в един момент просто увисват във въздуха.


Близнаците много бързо преуспяват, ако имат насреща си целеустремен партньор, който ще ги контролира, да не се увличат в дреболии и щом получи съгласието им за нещо незабавно ще ги накара да го направят. Започнат ли веднъж, не е нужно да им се виси над главите – те ще си свършат работата с много настроение и фантазия.


Пари

Близнаците просто умеят да „правят” пари. Те са родени далавераджии и от далеч подушват кое може да им донесе печалба. Но така както ги печелят, така ги и харчат – с размах! Няма Близнак, който да не може да измисли поне 10 „сравнително законни” начина да ви измъкне парите. И ако не си отваряте очите на 4 ще го направи, докато се усетите.


В началото на всяка своя романтична връзка Близнакът е способен да похарчи целият си месечен доход, че даже да влезе и в дългове само за да изглежда по-значителен и по-благополучен отколкото всъщност е. Кога ще се справи с тази финансова травма е съвсем друг въпрос.


Най-добър партньор за Близнака е човек с минимални потребности и то не само, защото той обикновено няма постоянни доходи, а защото според него най-важното семейно задължение е непрекъснато да се спретват купони, където да изтича семейния бюджет.


Любов и брак

Близнаците са очарователни и около тях непрекъснато има „влюбени до уши” почитатели/ки. Те трябва да знаят обаче, че да се ухажва противоположния пол, да се сипят мили думи и обезоръжаващи усмивки за Близнаците е толкова естествено, колкото да се хранят и дишат. И всичко това съвсем не означава, че Близнаците ви отвръщат с взаимност или че вече сте ги омагьосали. Те може даже да не са ви забелязали.


Най-добрият подход би бил да се проявите като добър слушател, да показвате непрекъснатото си възхищение от тях, да ги гледате със светнал поглед и тогава съществува реална възможност Близнакът не само да ви забележи, ами и да се задържи наоколо за известно време.


Близнаците харесват ярките, знойни и колоритни личности. Те са пълни с идеи, като на моменти дори се удивляват на тяхната неизпълнимост. За да привлечете вниманието на Близнака, трябва да сте загадъчни и необикновени – те се интересуват от неизвеството повече от всичко.


В случай, че сте решили да свържте живота си с Близнак, не забравяйте – той никога няма да спре да се заглежда по други обекти, никога няма да надживее пубертета. До края на живота си ще трябва да го обгрижвате, да го придружавате по купони и... да го преобличате, за да не настине. Все пак има начин – това е взаимното доверие, общия бизнес, здравата управленска ръка от ваша страна. Ако не успеете да го убедите, че сте екип, той просто ще смени посоката.Подходящи партньори

Близнаците могат да се разберат с абсолютно всички благодарение на вродената си хамелеонщина.
В младежка възраст най-добре си пасват с Везните и Водолея. Те също са въздушни знаци, точно толкова повърхностни, непостоянни и свободолюбиви.


В средна възраст Близнаците леко се успокояват и намират общ език с Телеца, който им предоставя приятелство и стабилност и Овена, който успява да им наложи своето АЗ.


В зрелия си период Близнаците са доста напреднали в интелектуалното си развитие и са стигнали до определено ниво на самоконтрол. Това е моментът, в който може да има добър синхрон със Скорпиона.


Секс

Можете да впечатлите Близнака само, ако имате завидно самочувствие, ако не му обръщате внимание или реагирате на закачките му с пренебрежение, ако не взимате инициативата в свои ръце и даже видимо да не го забелязвате. За Близнаците това е непоносимо и те започват да се въртят наоколо ви като истински сателити докато не се окажете в леглото им.


В секса харесват експериментите и разнообразието. Харесва им да ги докосвате „в движение”, дългите любовни игри, еротичните масажи и нежни отнесени разговори в свободното време, където вие сте предимно слушател. Трябва да го държите в напрежение, за да не ви изневерява. Сигурността убива тонуса на Близнака и той губи интерес към съответния обект.


Храни и напитки

По отношение на храната – това е знакът на крайностите. Тук има както изтънчени кулинари, така и Близнаци, за които храната е съвсем без значение. Има такива, които просто спазват стандартната схема, без излишни усложнения и такива, които се хранят редовно, разнообразно и умерено, а от време на време си купуват екзотични продукти просто, за да опитат нещо ново и непознато.


Ако се наложи да храните Близнак – предложете му нещо вкусно, макар и обикновено. Той ще се зарадва еднакво и на фазан с трюфели, и на пица „Маргарита” без да мрънка и без да намира кусури.


Стил

Близнаците носят практични дрехи в светли цветове, които не бият твърде много на очи. На тях най-много им отива жълтото – общителни, неспокойни, непризнаващи никакви ограничения, ексцентрични, винаги млади, весели и добродушни. Харесват многовалентните парфюми, които са букет от различни аромати.

Вашия хороскоп е изработен от: Петя Георгиева